Mislim da se nismo bas lepo razumeli. Ja sam radio u dva navrata za USA DoD, naravno preko jedne americke kompanije, nemam drzavljanstvo niti zelenu kartu. Bio sam dva puta u Iraku i redovno pratim oglase za radna mesta, medjutim ne bih se slozio da se posao nikako nemoze dobiti bez drzavljanstva. Tacno je da se odredjeni poslovi nemogu dobiti, ali je isto tako tacno da se za svakoga ko ima zelenu kartu moze traziti [B]Security clearance [/B], naravno to nemozes uraditi sam, vec Security clearance za vas trazi vasa kompanija.
Ova sam pitanja postavio iz vise razloga i iskreno sam ocekivao vise odgovora.
Procitao sam 80% diskusija na ovom forumu i primetio sam da ogroman broj ljudi ima velikih finansiskih problema po dolasku u USA, a i kasnije. Isto tako sam primetio da se javljaju problemi kod pronalazenja posla, kao i mnogo male plate, pa sam u vezi toga hteo da pitam zasto se ljudi muce i mizeruju kad lep mogu da se prijave u vojsku ili u nekoj od kompanija koje daju podrsku vojsci. Time bi na jedan mnogo lak i brz nacin resili masu svojih problema.
Najmanja plata koju dobije neko ko dolazi iz USA, nezavisno kao drzavljanin ili sa zelenom kartom je 6700$ mesecno cista para, to je oko 80000 godisnje.
Dobijes jos i radni staz koji kasnije moze jako dobro doci kod trazenja posla, po povratku.
|