View Single Post
Staro 30.11.2009, 18:51
D$D's Avatar
D$D D$D je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.09.2008
US lokacija: Chicago,Wheaton IL
Nepromenjeno

[quote=konislav;13083]Ma sta pokriva? Ako su mu dve plate po 1300 ili cak i 1600, opet je tanak. I sa 2000$, ne sme kafu da popije, da ga zub zaboli, jebo je jeza.
Ja kad sam bio u Houston-u, pregled kod lekara je bio 70$ . Lekove nemozete da kupite ko kod nas, za sve vam treba recepta. A za receptu ti treba pregled.
Kolko kosta specijalista? Kolko kosta laboratorija?
Samo nemojte da mi predlozite dva posla. Da radim 12-15 sati?[/Q

Pvo ne uzmes auto na kredit nego kupis polovno auto od 1500$ max (sluzice te dve do tri godine dok se ne snadjes)
Drugo ne saljes dete u vrtic i ne placas vrtic ako nemas para niko te ne tera da ti dete ide u vrtic (radis jednu smenu ti a drugi supruga tj nadjes posao da se preklapas sa smenama tako da je neko uvek sa detetom 0
ovde ustedis tih 600$-900$
Kad oduzmes te troskove od 3250$ koliko si naveo dobijes manje troskove za 1150$, sad vidis kako mislim da se mozes provuci sa dve obicne plate od po 1300-1600$
To treba da vam bude prvi cilj kad dolazite da uspete da opstanete ovde i da ste na pozitivnoj nuli tj da nisi u minusi posle kako se ko snadje.
Dalje ako ti mislis da ces odmah ovde da pravis pare i da zivis zivotom boljim negoli tamo gde si sad veruj mi da si u zabludi mnogo je losiji zivot kad dodjes ovde nego li kad si tamo u pocetku ali vise imas mogucnosti kad si ovde nego kad si tamo.
Dalje o lekarima ovde niko ne razmislja
Ako se razbolis -citaj bankrotirao si, ovde i vece baje bankrotiraju od nas imigranata ako se razbole jer su racuni astronomski i sa osiguranjem a kamoli bez njega, ako imas problema sa zubima lepo uzmes kartu odes u Srbiju i sve zube napravis i jos ti ostane para koliko ovde kostaju popravke zuba ili neki veci radovi na zubima.
Ali shvati jednostavno da je to tako i ti tu ne mozes nista da promenis ako se toga bojis onda brate lepo ne dolazis ovde i to ti je to
E da da ti pomenu kafu pa kafa ti je ovde cist luksuz ako hoces da pijes pravu Starbucks od 2-5$, cigarete 5$ kutija u gradu 10$, ali to je ovde luksuz koji se placa po meni i treba da je tako.
I da se vratim na kraju sa 2600$ mozes da pokrijes osnovne troskove zivota i jos mozda da ti ostane koja stotina dolara, sve preko toga je tvoj licna stvar kako osecas i koliko novaca mozes da napravis.
Reply With Quote