View Single Post
Staro 21.12.2009, 18:05
Misa Misa je offline
Drug član

Datum prijave: 02.06.2008
US lokacija: San Diego, CA
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Nepromenjeno

Zahvaljujem svima na cestitkama!

[QUOTE=lenhi;13404]U vezi tih knjiga, na koji način si ih nabavio. Preko amazona kupio, pozajmio od nekoga, čitao u PDF-u na računaru?
Da li ima negdje u PDF-u da se preuzmu?[/QUOTE]

Prve dve knjige sam kupio jos dok sam bio u Srbiji. Narucio sam ih preko [URL="www.alibris.com"]www.alibris.com[/URL]. Knjige su stigle nakon mesec dana od dana narudzbine. Jedini problem je bio sto ne isporucuju knjige na teritoriji Srbije, tako da su knjige bile prvo poslate u Bosnu kod roditelja mojih prijatelja, pa su nam, nakon prispeca, bile prosledjene. Kod mene su stigle 15-ak dana pre naseg polaska, tako da smo ih, u svoj onoj frci, samo ostavili sa strane i poneli sa nama u Ameriku. Linkove sam postovao cisto da bi se znalo o kojim se knigama konkretno radi. Ja sam inace prvu knjigu (novu) platio svega $2.75, a drugu, takodje novu, ispod $10, tako da, kao sto vidis, moze da se prodje mnogo jeftinije nego na amazonu. Troskovi transporta se racunaju po posiljci (oko 10 evra), pa se isplati naruciti obe od istog prodavca. Voditi samo racuna da alibris saradjuje sa gomilom prodavaca, tako da ako narucite obe knjige preko njih, to ne znaci da ste automatski narucili od istog prodavca. Naravno, na ovo na kraju ide jos i carina (za 3 zasebne posiljke sam platio oko 10 evra). Pdf fajlove za ove 2 knjige nisam trazio putem neta.

3. knjigu sam dobio na koriscenje od prijatelja mojih rodjaka kada sam vec bio u Americi. Kasnije sam mu je vratio, pa sam preko neta gledao da li moze da se besplatno download-uje u pdf formatu (s obzirom na to da sam je vec bio procitao). Nailazio sam samo na pdf fajlove koji su sadrzali skenirane stranice knjige.

Na osnovu naseg iskustva, uz pomoc prve knjige, rezime se napise bukvalno za jedan dan, jer se cela knjiga, osim relativno kratkog uvoda, sastoji od gomile gotovih primera rezimea iz prakticno svih oblasti (oko 750 strana; recimo, iz oblasti Computers and Information Technology postoji 21 primer rezimea). Druga knjiga (oko 300 strana) se moze procitati za par dana (posebno ako se fokusirate samo na konkretna pitanja i odgovore). Kada se na ovo prethodno uzme u obzir da ovde knjige mogu prakticno da vam stignu sledeceg dana na prag kuce, da su isporuke uglavnom besplatne i da nema carine, mozda je i bolje sacekati da se stigne ovde i onda naruciti knjige (ovo je, naravno, samo moje misljenje).

Inace, u prethodnom postu sam rekao da smo krenuli sa apliciranjem tek kada su nam stigli svi papiri. Iz mog licnog iskustva, ssn i driver/identification card su mi bili potrebni tek kada sam prosao sve intervjue i stigao do ljudskih resursa kojima se ovi podaci prosledjuju zbog raznoraznih provera (criminal history, dmv history...), tako da bih ja, da ponovo krecem iz ispocetka, sa apliciranjem krenuo od prvog dana po ulasku u Ameriku.