Ma bilo je super, opustencija, samo je malo dosadno...
Dosli u pola devet, prozvali nas, usli unutra i blejali do 9.15 kada smo predali papire. Ja sam se blago reci zeznuo (tele jedno), zvao ambasadu, lepo pitao sta sve treba od dokumenata pojedinacno, po osobama, i rekli mi da potvrda iz MUP-a treba samo za nosioca, tj. moju gospodju, kad cvrc, treba i za mene, pa sam im to ostao duzan. Onda blejali do 11 h, tad smo platili kintu. Sve novcanice, kupljene po beogradskim bankama, prosle bez problema. Oko pola 12 nam uzeli otiske prstiju. Moja lepsa polovina je valjda bila posebno nervozna, cak je isla i da pere ruke, ali dzaba, nisu uspeli da joj skinu otiske - ma rodjena za kriminal, znao sam. Onda negde oko podne odemo na razgovor, mlada dama preko puta nas izuzetno ljubazna, krene prvo moja lepsa polovina, kao izabrana (ne samo mog srca, vec i luitrije) da prica, ali onda ja kao glava porodice i buduci sljaker uzmem banku i udri sve po engleski, da ne zamaram prevodioca, a vidim i njoj milo, rec o ovom, rec o onom jedno pet minuta. Na kraju sluzbenica kaze da je sve u redu ali da ne mogu da nam odmah daju vize jer treba da dostavim moju gore pomenutu potvrdu iz MUP-a. Ja ih jos priupitam da li je moguce da odlozimo viziranje do pocetka aprila, kazu da nema frke i da mogu i tada da donesem potvrdu (ali cu ja to ipak da odradim ranije). I to je to... (sad sam ja kao ladan ko spricer)..... MA LJUDI, MI SMO POZELEEEENEEELIIIII!!!!!!!!!!!
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
|