View Single Post
Staro 09.02.2010, 21:26
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Jos jedna stvar je jako bitna i mislim da utice izuzetno dobro na kredit. Ako ste npr u Illinois drzavi (ne znam za ostale), obavezno uzimajte stan samo ako sami placate plin. Ni slucajno uzeti stan gde ti je to uracunato. Naravno, mnogo je isplatljivije kada je plin uracunat, ali samim tim to znaci da nema traga na tvojoj kreditnoj istoriji. Hoces kreditnu istoriju, izuvaj pare. Ja sam se tu zeznuo (nisam znao...sta cu), pa sam se imbecil grejao na struju...a posle nasao stan gde je grejanje ukljuceno. Sada nameravam kada mi istekne ugovor da se selim negde...iako mi se ovde jako svidja, ali trazim iskljucivo da placam ja plin. To deluju kao gluposti...i jesu totalne gluposti i veze sa mozgom nemaju, ali sistem je glupav i takav je. To sto ti placas kablovsku, att, struju, stanarinu...to veze sa mozgom nema....samo plin se racuna. Ovo je isto provereno, jer kada sam bio u kreditnoj uniji i krenuo da pricam svoje muke sa glupavim sistemom, odmah su me to pitali...da li placam plin.
Isto tako nemojte se cuditi kada dodjete ovde sto ce vas ameri gledati ko pali sa marsa kada im kazete da nemate istoriju (posto vam kreditna istorija se proverava za sve zivo...cak i vecinu poslova pri prijavi). Ono kao....kako nemas istoriju...odmah te gleda kao da nisi mozda terorista, ili pedofil....ni ne pomislja da si mozda tek dosao.
Sta ces...ja sam po prirodi Vulkanac (ko je gledao star trek zna sta pricam), i jednostavno moj mozak ima zescih problema da prihvati ovako glup sistem. Gledacu da se u njega uklopim, ali me niko ne moze ubediti da tu ikakve logike ima: This is, after all, essentially irrational :-)

Blog: http://novakovici.blogspot.com