Citat:
Prvobitno poslao korisnik Macedonia
Jedno pitanjce: mi smo u NWIndijani i moj suprug je hteo da polaze za CDL.On ima vozacku sa svim klasama iz Makedonije i tu su mu rekli da ne mora da ide na avto skolu ponovo nego direktno na testove.Ali sad je iskrsnulo neko drugo pravilo: ne smijes polagati za CDL dok ne pomine godinu dana sa obicnom driver's license(a mi smo tu samo 6 meseci).Znaci moje pitanje je sledece:dali ovo pravilo vazi i u ostale drzave USA?
|
Illinois, ovde moras da polazes sve ponovo,testove voznju poligon, kao onaj koji nije nikada polagao za CDL.
Od 2005 godine zbog raznih prevara i malverzacija uvedeno je polaganje na Engleskom bez prevodioca.
Svaki put kad menjas state moras da prevodis dozvolu ali ako imas kategorije u dozvoli i prevodis iz state u state onda u nekim drzavam ne moras da polazes ali mislim da u vecini moras u Ilinoisu 100% moras.Sto se tice ogranicenja kad mozes da polazes u IL nema ,mozes odmah da polazes bez obzira koliko imas dozvolu za malo auto.
Znaci to sto tvoj muz ima sve kategorije iz Makedonije to ovde nista ne znaci mora sve ispocetka da polaze,najlakse je opet ako ide kroz auto skolu to sad nije toliko skupo negde je oko 2500$ komplet.
Ovde mnogi nasi ljudi imaju dozvole iz jedne drzave ali rade i zive u drugim drzavama, to prvo nije legalno, drugo nije neizvodljivo ali moras da imas adresu u drzavi odkud ti je dozvola jer tamo radis taksu i sve posta ti ide tamo, sad npr ako zivis i radis u Il, a papriri su ti iz Indijane adresa ti isto mora biti u Indijani tj ne smes da prikazes nikakvu adresu iz IL.
Ako te uhvate da to radis neminovno povlaci oduzimanje dozvole.
Ako radis za velike kompanije UPS, Fedex , one traze da imas dozvolu iz drzave u kojoj je smestena kompanija npr IL, daju ti neko vreme da prevedes dozvolu.