Citat:
Prvobitno poslao korisnik paok32
Zana, hvala puno na informacijama. Verovatno si to upravu sto se tice tipa vize
izgleda da to nismo bas dobro videli. Zanima me samo otkud ti to da ne moze odavde da se konkurise za promenu vize, posto nam je advokat rekao da je to izvodljivo tj. da mu se javimo posle dva meseca od njenog ulaska u zemlju?
|
Koliko ja znam, ti u USA ne možeš da promeniš vizu, jer vize se idaju samo u ambasadama i viza tebi treba samo za ulazak u zemlju, naravno uz vizu ide i odgovarajući status.
Ono što je tebi advokat verovatno spomenuo je promena STATUSA. Tipa u USA si za vizom B (turistička) i imaš status turiste a ti apliciraš onda nekom "ministarstvu" u uSA da ti promene status u neki drugi.
Pre par godina sam bio prisutan na tribini povodom studentskih programa razmene i gost tribine je bila konzul USA ambasade. Postavio sam joj pitanje: "Šta ako ja promenim status tamo u studentski".
Ona mi je rekla da ja time ne kršim nikakav zakon, ali da narušavam poverenje ambasade i faktički kaže da sam ih prevario jer sam na intervju rekao da idem u USA kao student razmene, J1 viza i da najverovatnije kada se nekada vratim u Srbiju i odem u ambasadu da mi novu vizu neće dati.
Ona me je savetovala da se vratim u Srbiju i apliciram onda za F vizu i da ću 99% dobiti jer sam bio u USA i vratio se, nisam pravio probleme, itd .. u principu sve se bazira na nekom poverenju, građenju tvoje istorije.