View Single Post
Staro 20.04.2010, 06:00
D$D's Avatar
D$D D$D je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.09.2008
US lokacija: Chicago,Wheaton IL
Nepromenjeno Jedno razmišljanje

E evo i ja da se javim nakon nekog vremena.
Ovo razmisljanje cu da podelim sa svima vama a moze da se tice svih nas koji smo ovde i vas koji tek treba da dodjete.
Pricajuci pre nekoliko dana kad smo se sreli kod dreamersa i dok nismo usli u stanje suzene svesti (citaj napili se) pala mi je jedna ideja na pamet.
Ne znam koliko je to ostvarljivo al oni koji su duze ovde i koji su drustveno aktivni to verovatno ce znati bolje od mene (Dreamers, Zana, Srdjevic i ostali)
Naime o cemu se radi,zeleo bih da znam koliko je realno moguce osnovati ovde fondaciju, nevladinu organizaciju i tako to.
Da li neko zna kolike su obaveze ako se ima neka organizacija koja bi se recimo bavila humanitarnim radom.
Sta imam na umu, video sam da ovde ljudi nasi koje poznajem uplacuju donacije kojekakvim organizacijama i udruzenjima a sve sa ciljem umanjena poreske osnovice na kraju godine tj da im se vrati nesto novca.
znam da se prijave donacija do iznosa od 500$ ne proveravaju.
E sad kad bi neko ko ima energije i vremena mogao da se bavi sa tim mislim da ne bi bilo lose da ova nasa mala grupa osnuje jednu takvu org. koja bi se bavila problemima nasih novih imigranata koju dodju ovde u vidu kojekakvih pomoci mislim na finansijsku pre svega a onda na ostale vidove.
Svi mi drugi bi mogli da npr uplatimo po neki iznos novca koliko ko moze za tu organizaciju s tim sto bi to mogli da prijavimo na tax-u.
Sigurno znam da se prijava do 500$ ne proverava na taksi.
ovim potezom bi svi mi imali koristi samo bi trebala jedna osoba da se bavi sa tim.
Sad bi voleo da cujem vasa misljenja i da vidim da li bi neko od ovih gore navedenih hteo i mogao da se bavi sa tim posto su oni najvise i angazovani na ovom forumu.To je jedna ideja druga bi mozda mogla da se nazove pomoc u nevolji.
opet npr da se udruzimo svi mi koji imamo volje i zelje da napravimo jedan mali fond npr u koji bi mogli da uplacujemo opet koliko ko moze mesecno
npr da svako od nas uplati bar po 10$ koliko nas ima ovde na forumu mogla bi lepa svota novca da se skupi.
Onda kad ko dolazi opet npr da se javi Zani, Srdjevicu ili bilo kom drugom ko bi bio zaduzen za taj posao da podigne novac i da toj osobi.
Bilo bi lepo da taj ko dobije taj novac onda kad bude u mogucnosti da ga vrati nazad u fond ili na racun.
Ne bi to bili verovatno neki veliki novci al bi svakako mogli da pomognu.
znam da bi bio problem to sto ljudi bi vise ljudi dolazilo u isto vreme

Ponovio bih da bi voleo da cujem sta vi mislite o tome i dodao bi reci jednog naseg svestenika oca Nikolaja koji je rekao cini drugima ono sto bi zeleo da drugi cine tebi.
Ovo sam izneo kao ideju a oni koji su ovde duze i koji su upuceni u ovaj nacin zivota ovde neka nastave ako hoce.
Pozdrav svima
Reply With Quote