Hvala vam na podršci i savetima!!! Stvarno nisam očekivao da će vas ovoliko biti. Ako ništa drugo, bar će neko znati šta definitivno ne treba da pominje

Realno nema šanse da im donesem trženi obrazac. Sve i da ima neko ko hoće da garantuje, ja ne bih pristao. I to iz više razloga. Probaću bez toga, pa šta bude. Za prvi intervju nisam znao šta da očekujem i kako funkcionišu stvari. Sad znam. Probaću da se spremim što bolje. Samo da stignem do konzula, pošto, koliko mi se čini on samo radi kako službenik proceni. Jer kad sam ulazio u kabinu konzul je već odmahivao glavom i znao je da radim na crno, a to sam pomenuo službeniku kad sam predavao dokumenta, jer je on pokrenuo to pitanje. Još mi posle kao najbolji ortak nabaci da nema tu nikakve zakonske odgovornosti i da se ne brinem. Što ti možeš da poveruješ dok ne znaš šta je to što su ti tražili, ali kad otvoriš pdf i vidiš...
Pričao sam sa direktorom firme i rekao je da će mi napisati sve što treba. Čak postoji neka šansa da je i napravio neke ugovore o delu pre par godina pošto smo u to vreme radili za neku Hrvatsku firmu i tu su morali svi papiri da budu ok. Probaće da nađe. Uglavnom smo ih mi sve ove godine potpisivali blanko u slučaju da dođe inspekcija, da bi knjigovođa mogao na brzinu da upiše datume i da svi budu "čisti". E sad, šta je zaveo, videćemo za koji dan. Možda čak postoji i neka šansa neđem tamo neki posao i da dobijem pozvno pismo, ali za sad je to samo možda. I tu moram da sačekam koji dan. Pa sačekaću. Nije mi teško

Ali najgore mi je što je ispalo da sam ja počinio krivično delo, koji sam išao pošteno da zaradim svaki dinar, potpisivao papire a moj diša nije odrađivao zakonski deo. Znači nisam krao, nisam džabalebario, radio sam isto što radi i 50% ljudi u ovoj zemlji. Zar treba i ovde da budem žrtva zemlje Srbije? Dovoljna mi je žrtva straćenih 30 i nešto malo preko godina. Besan sam.