View Single Post
Staro 18.05.2010, 20:59
Johnny Johnny je offline
Drug član

Datum prijave: 01.05.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zelenka Prikaz poruke
Postovanje svima uz lijep pozdrav iz Zagreba.
...
E ovako, meni je danas stigla koverta iz Kentuckyja u kojem me salju na stranicu dvselectee.state.gov.. i sad vidim da ovdje na forumu postoji, kako ispunjavati one formulare, ali imam neka pitanja (koja su nekako "sramotna") pa bi molila ako bi mi se netko (tko zna vec te cake) mogao javiti na PM da se ne brukam bas javno.
...
Neka je sa srećom dobitak!

Moj savet ti je da ipak prvo počneš čitati to što piše na http://dvselectee.state.gov jer sam siguran da ćeš tamo naći odgovore na većinu, ako ne sva tvoja trenutna pitanja.

Što se CN-a tiče, najveći broj koji dođe na red za obradu se svake godine razlikuje, tako da bi CN 28000 u pojedinim godinama bio samo puko maštanje dok bi u drugim došao na red bez problema.

Ova godina, na primer, je izuzetno povoljna u tom pogledu jer će u Junu obrađivatii brojeve do 31000 (govorimo o regionu Evrope naravno), a ti bi sa tim brojem došla na red već u ovom mesecu jer sada obrađuju brojeve do 29250.

Prošle godine, na primer, su već u Junu stali sa obrađivanjem na okruglo 28000, što znači da prošle godine sa tim brojem ne bi prošla. U 2008-oj bi takođe prošla jer su stali na 29000 u Julu. U ranijim godinama se procesuiranje za Evropu završavalo u ovim mesecima i na ovim CN-ovima:

2007: Jun, 23000;
2006: Avgust, 16000 (primeti drastično mali broj u odnosu na ovu godinu);
2005: Septembar, 20500;
2004: Septembar, 28700;
2003: Septembar, 39100 (wow, ne bi ni znao da su ikada stizali do ovog broja);
...

Svi ovi podaci su iz arhive Visa Bulletin-a.

Kao što i sama možeš zaključiti, bilo bi glupo da sada odustaneš i ne pošalješ potrebne dokumente nazad, a da li ćeš i doći na red to sada niko od nas ne može znati.