View Single Post
Staro 30.05.2010, 23:31
spectra's Avatar
spectra spectra je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.10.2009
US lokacija: California
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Visitors Prikaz poruke
@nemili

Razgovor u ambasadi je oktobra, jel tako ? Dakle, ona bi sada mogla da posalje njena dokumenta, stigne joj druga koverta, zavrsi sta treba, a vencamo se pre njenog razgovora u ambasadi i ona samo njima kaze da je udata ) ili to ne ide tako. Ne kontam taj deo sa vencanjem, kada je najbolje vencati se. Mi smo ovo planirali zajedno jos pre 3 godine i ne idemo odvojeno

@mitar

Da li je bolje d aona promeni prezime, tako ce iz ambasade misliti da smo ozbiljan par. Mislim, mi ustvari i jesmo ozbiljan par

@zana

Vencali ste se pre nego sto ste poslali prvu kovertu nazad.

Ja jos ne znam sadrzaj koverte, moracu da je pitam da mi posalje kako bih znao sta treba da se radi.
Evo, na neka pitanja mogu i ja odmah da ti odgovorim, posto sam u slicnoj situaciji .
Mjesec kada cete biti pozvani na razgovor zavisi od Case Number (to je onaj broj sto svi ostavljaju u potpisu ). Sto je broj nizi, to ocekujte ranije razgovor, s tim da prvi razgovori pocinju od oktobra (pocevsi od broja 00000001 pa nadalje).
Mozes vidjeti u potpisima ostalih clanova kada su isli na razgovor, i uporediti sa njihovim brojevima (naravno nije svake godine isto, ali "vrti se" tu negdje).

Najbolje je da se vjencate sto prije (tj par mjeseci prije nego sto stigne 2. koverta), i da nakon vjencanja odmah obavijestite KCC o promjeni statusa, tako da oboje zajedno u 2. koverti budete pozvani na intervju i zajedno prolazite kroz proces.
Posto je razmak izmedju 2. koverte i razgovora prilicno kratak, trebate voditi racuna da djevojka ima vremena promijeniti dokumenta, tako da na intervju imate sve "updejtano".

Za pocetak i planove, najbitniji iz koverte ti je taj Case Number, na osnovu kojeg mozete otprilike zakljuciti kad dolazite na red.

Nadam se da sam barem nesto pomogla.
Prva koverta stigla: 25.05.2010.
Prva koverta vracena: 31.05.2010.
Stigla koverta u KCC: 02.06.2010.
Završen ljekarski: 21.03.2011.
The Day: 01.04.2011.
Green Day 06.04.2011