Tema: VoIP
View Single Post
Staro 27.06.2010, 12:24
nemili's Avatar
nemili nemili je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.10.2009
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku nemili
Nepromenjeno

[QUOTE=dejancic;16794]Mene interesuje da li neko koristi whistle phone za besplatno pozivanje americkih fiksnih i mobilnih brojeva? Ukoliko koristi da li se zna da li je za pozivanje mobilnih brojeva bitno koja je mreza u pitanju?

Isto tako me zanima da li u Srbiji radi opcija collect calls, tacnije znam da radi, ali da li se naplacuje? Dobio sam informaciju da pre par godina nisu mogli da naplate takve pozive.[/QUOTE]

Koristim whistle i prezadovoljan sam. Do sada sam ga probao i radi dvosmerno sa mobilnom mrezom u Cikagu (773) i fiksnom u Kaliforniji (209), a na njihovom sajtu i pise da je free nationwide. BTW broj koji sam dobio prilikom reg je iz Seattle, WA. Dobro je jer nrp. u Srbiji moze da se setuje SIP na telefonima (koji podrzavaju) i ukoliko neko ima dobar data plan kod svog operatera, ili se kaci Wi-Fi moze da poziva US mobilne i fiksne besplatno. Ako je nekome potrebna pomoc oko ovoga neka mi napise pp.
Sto se tice collect calls nisam upucen, ali mislim da to lako moze da se proveri. Probas sa nekim ko ovde ima prepaid broj i kome je ostalo nesto malo kredita, pa ako prodje prodje.