Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mv2Player
Ja bih se vratio na prvobitnu temu vezanu za "pravo vreme" vencavanja i "changing status". Ono sto sam mogao da procitam na ovom i drugim forumima, kao i na zvanicnom sajtu travel.state, dovoljno je da zakljucim da promena statusa iz SINGLE u MARRIED nije nikakav problem, ali ono sto nisam mogao da zakljucim su sledece stvari:
Sta se desava i da li se promenom statusa iz SINGLE u MARRIED "ugrozava" izdavanje vize cak i nosiocu aplikacije ako:
- se ne "odabere pravo vreme vencavanja" pa KCC ne dobije na vreme informaciju o promeni statusa, te druga koverta stigne sa single statusom a ti si married?
- npr. posumnjaju da je status promenjen zbog para, zbog vencanja obavljenog neposredno pred interviju?
- procene da je brak "neozbiljan" jer ih slike ne ubede dovoljno?
- ovaj drugi ko nije nosilac aplikacije ne ispunjava neki kriterijum (osudjivan, hapsen....)?
- ovaj koji nije nosilac slucaja ne stigne da izvadi svu potrebnu dokumentaciju do intervijua (recimo fali pasos ili lekarsi pregled)?
Dakle, interesuje me da li se moze desiti da se nosiocu izda viza a drugom aplikantu ne ili obratno?
Da li ove navedene stvari mogu da budu neke od razloga za to?
Da li je neko cuo za slicnu situaciju?
Da li moguce da i nosioca odbiju zbog gore navedenih razloga?
|
Pa, ja mislim da se o tome svemu mora na vrijeme misliti, a ne cekati zadnji momenat i poziv na intervju. Ako vec osoba zeli da povede djevojku/momka, treba se sto prije vjencati, i onda nema ovih gore rizika.
Ne znam zasto komplikovati, i davati neke sumnje. I meni samoj bi bilo sumnjivo da se neko vjenca 5 dana pred intervju, a da ne bude konzulatu..
I da, mislim da na ovom forumu niko jos nije bio tako neozbiljan da ceka zadnji tren i da se dovede u takvu situaciju. Neka me neko ispravi ako grijesim.
Prva koverta stigla: 25.05.2010.
Prva koverta vracena: 31.05.2010.
Stigla koverta u KCC: 02.06.2010.
Završen ljekarski: 21.03.2011.
The Day: 01.04.2011.
Green Day 06.04.2011