View Single Post
Staro 14.07.2010, 06:00
dmi dmi je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2008
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Kraljevo/Beograd
Nepromenjeno

[QUOTE=Magelan;17177]Moja komsinica iz Cikaga je prosle godine usla posle 11.5 meseci sa GC i bez ikakvog permit-a. Od te iste komsinice snaja i brat, takodje GC holders ulaze na svakih 10-11 meseci, bukvalno turisticki na po par nedelja i tako vec godinama odrzavaju GC. Sume sumarum, nece ti niko praviti probleme, jedino sto se ponovo od pocetka broji onaj period od 5 godina koji ti gledaju kad apliciras za drzavljanstvo.[/QUOTE]

januara 2009 usla u zemlju posle 9 meseci odsustva - niko me nista nije pitao
decembra 2009 usla opet u USA nakon 9 meseci - bogami su me lepo izrestali, zasto nisam bila, kako, sta se dogodilo da me spreci, na zalost ja imadoh validan razlog za toliko odsustvo, ali upste nije bilo prijatno, takodje su me pitali da li opet planiram da budem van zemlje toliko dugo.

oba puta sam u zemlju ulazila sa detetom, prvi put je imala 3.5 drugi 4.5 godine

onako kako pise u upuststivma, dozvola za ponovni ulazak nije potrebna za odsustvo do godinu dana, ali to zavisi i gde sleces i na koga nalestis. ja nisam jedini slucaj koji je malo "ispitivan" na ulazu