[QUOTE=Ninovranje;17315]Da, ako se prijavis ove godine, ali samo u periodu oktobar-novembar, ti ces aplicirati za DV-2012. Posedovanje bilo kakve vize nema nikakve veze sa DV i ni u cemu ti nece pomoci jer je DV skroz nesto drugo i odvojeno od svega. E sad koliko ja znam u prijavi navodis tacnu adresu na kojoj boravis, tako da ako bi te izvukli koverat ti stize u Srbiju na adresu koju si stavio u prijavi, tako da mislim da nemozes da ostavis adresu na brodu???? (ispravite me ako gresim) Tako da moras imati nekog kod kuce ko ce te obavestiti da si izvucen, da umesto tebe pripremi dokumenta i posalje ih nazad u Kentaki, a onda ako stigne druga koverta mora da palis sa tog broda (ako je ikako moguce, mada sumnjam u to) i vratis se kuci da bi odradio lekarski i interviju, a posle ......... adios amigos .....[/QUOTE]
Koliko ja znam mozes da ostavis bilo koju adresu da ti posalju prvo pismo ali moras da imas bazicnu zemlju (drzavljanstvo) da bi znali u koju kvotu da te racunaju. Da bi to uradio, verovatno moras da imas legalni status u zemlji u koju zelis da ti posalju informaciju. Ja sam na primer Srbin i zivim u Madjarskoj, i tu su mi poslali prvo pismo i tu cu ici na interview kada dobijem drugo pismo (uopste ne prihvatam mogucnost da ga ne dobijem). Ukoliko si boravio u nekoj od zemalja duze od 6 meseci nakon svoje 21 godine, moras nabaviti potvrdu policije iz te zemlje da te ne ganjaju ni zbog cega i da nisi bio kod njih u zatvoru, i to je to najtezi deo kod nas "skitaca".