View Single Post
Staro 12.08.2010, 00:28
repsi repsi je offline
Član

Datum prijave: 24.07.2010
Nepromenjeno

Tako je, ja sam na sistemu 3+2, ali posto imam u planu da odem tamo tek na 4. godinu, trebalo bi da mi priznaju bachelor degree?!
Ta units studiranja mi bash nisu najjasnija! evo sta kazu na University of Florida: "Eligible transfer applicants must be in good academic standing at the institution(s) attended and must have completed 60 or more transferable semester hours from a regionally accredited institution, or an AA degree from an in-state public community college, or 60 transferable semester credits of course work listed in the Florida Statewide Course Numbering System from a Florida nonpublic postsecondary institution."
To mi nije jasno kako uopste oni nostrifikuju ove nase predmete/ECTS bodove jer mora nekako da prevedu to na americki jezik..
Razmisljao sam i o toj opciji da odem tamo na PhD sto kaze Zana, ali mi je ova varijanta na zavrsne 2 godine nekako bolja jer bi se ovako navikao i na taj nacin zivota i fino usavrsio (naucio) jezik, pa bi mi onda bilo puno lakse na PhD-u! A i cuo sam da ne priznaju nase mastere uopste tamo - odatle meni i ideja da zavrsim tamo tj. dobijem diplomu kako bi mogao ici dalje..
Fora je u tome sto ja sad kad bi i napisao tim ljudima u addmission-u ne bi znao ni sta tacno da ih pitam :s moracu sklepati nesto pa da se to pokrene polako.
Sto se ziranta tice mislim da mi to ne bi trebao biti problem posto imam nesto rodbine u Chicagu pa bi se to valjda dalo sredit (za stipendiju govorim sto je Magelan spomenuo).
I jos jedno pitanjce.. kolka bi mogla biti satnica za nekog fizioterapeuta ili slicno, koliko je moguce napredovati u takvim poslovima i da li se na satnicu i koliko odrazava stepen diplome master/phd?!
Hvala Zana, Magelan i Vuvuzela :)
slusam i ostale,
pozdrav!