View Single Post
Staro 25.08.2010, 15:28
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Sta god da radis sa tim bankama - ne valja :smrc:

Potrebno je poznavati do tancina sve njihove "cake" i "zavrzlame" i skrivene i neskrivene stavke koje umeju da zabole... Mene je obicna debitna kartica u Chase banci za 6 meseci kostala $32 za kojekakve FEE-jeve i do ludila su me doveli. Na kraju sam zatvorio savings account jer od njega nikakve koristi - em ti zarobe $300 dolara, em sa njega samo 4x mesecno smes da povuces novac (u suprotnom dobijes packu od $10), ako nacnes malo od tih 300 zarobljenih dolara, opet packa od $4 ili $6 (nisam vise siguran) i tako u nedogled... A iskusno ti u startu kazu da MORAS da otvoris i checking i savings account. Moje je misljenje da je taj savings cista glupost kad te ogranicavaju koliko puta u mesecu sa njega mozes da uzmes sopstveni novac :no: A najnovije sto su smislili jeste da jednom ili dva puta mesecno na taj savings MORAS da uplatis po $25?! A zasto - da bi mogli da vrte tvoj novac... Kao sto rece Dreamer na pocetku ove teme - neopevane barabetine...

Najgore od svega to nije samo tako u Chase... Manje vise u svakoj banci sve dodje na isto.

U Chase banci ne postoji mogucnost dobijanja kreditne kartice ukoliko vec nemas kreditnu istoriju. Jedino ako imas direct deposit, mada to je samo teoretska mogucnost jer mene opet odbise... Hoces kreditnu istoriju - moras da imas kreditnu karticu; nemas kreditne kartice - nema ni istorije i tako ide zacarani krug...

Bas sam se juce u Bank of America prijavio za Secured Credit Card i dao im $300 depozit, i sto je najgore, cak i to ide na odobrenje?! Videcemo vec, ako ni kod njih ne upali idem u Citi Bank ili PNC ili Capitol ONE koji imaju te Secured Card jer ocito jedino tako moze da se zapocne taj glupavi proces gradjenja kreditne istorije.

Opsta pravila: Ne trositi nikako vise od 50% od limita kako bi kreditni score rastao sto brze, vrsiti uplate na vreme i ne ulaziti u overdraft. U roku od par meseci, kada kreditni skor naraste dovoljno, svi zivi lesinari od banaka ce vam slati ponude za njihove kreditne kartice...