View Single Post
Staro 29.08.2010, 20:11
Vuvuzela Vuvuzela je offline
Drug član

Datum prijave: 15.07.2010
US lokacija: Hm, who knows?
YU lokacija: Hrvatska
Nepromenjeno

[QUOTE]Pitanje: Što znači Considerable Preparation Needed pod Title?[/QUOTE]

To znači da su za obavljanje posla tog tipa potrebne značajne pripreme!

[QUOTE] Pitanje: Da li ću se moći zaposliti kao web dizajner iako sam zelenu kartu dobio na temelju poslova kao grafički dizajner?[/QUOTE]

Kad dobiješ zelenu kartu (ako te izvuku, naravno) možeš se zaposliti na bilo kojem radnom mjestu i raditi bilo koji posao. Green Card je dozvola stalnog boravka i rada u USA i nije vezana uz neko posebno zanimanje! Pretpostavlja se da ćeš raditi ono u čemu imaš iskustva i vjerojatno si onda u tome i dobar, ali mislim da nije nikakav uvjet!

[QUOTE]Pitanje: Da li se moja supruga može prijaviti na temelju završene 4-godišnje škole (ali bez radnog iskustva) i na koji način onda ja mogu preko nje dobiti zelenu kartu - da li je neophodno da ona ode u ameriku da bi u konačnici ja dobio zelenu kartu?[/QUOTE]

Supruga može aplicirati na temelju redovno završene 4-godišnje srednje škole bez ikakvih problema i ako je izvuku ti, kao suprug, također dobijaš GC (ako te navela u aplikaciji naravno haha)! Kao nosioc GC ona u USA mora ući prva ili možete zajedno! Ti ne možeš sam ili prije nje! Ako izvuku tebe onda si ti nosioc i situacija je obrnuta!

[QUOTE]Prvi puta se prijavljujem, idem na DV 2012 što bi trebalo uskoro početi. Puno toga sam pročitao ovdje na forumu, hvala svima koji doprinose svojim iskustvom.[/QUOTE]

Želim ti sreću kao i svima nama koji se prijavljujemo za DV 2012!!!