View Single Post
Staro 17.09.2010, 16:25
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Score Prikaz poruke
Tacno moja dilema... ni ja nemam karton, a da stvar bude jos gora, ja smatram da su vakcine katastrofa za organizam u svakom slucaju, i sad se suocavam sa veoma realnom mogucnoscu da budem vakcinisan (zarazen) od bog te pita cega, i to me zgrozava...to otprilike kao kad bi pitali popa da potpise da ne veruje u boga...al pustimo to, stvarno, ja sam isto primio sve vakcine kao mali, kako li ce oni utvrditi da je to tako? Ne mogu ti smutiti gomilu vakcina odjednom to je sigurno, pa kako ce odluciti da li i sta da ti daju? Zar ne postoji neki waver, da ne mora nista da se primi? Na religioznom osnovu (Science Church?), ili nesto slicno?
Sad si me "zaPanjio"

Smute oni i te kako, jer su i meni smutili koktel. Vakcine se ovde "obnavljaju" na 5 ili 10 godina (zavisi od vakcine).

E sad, da se razumemo - ja bezim od vakcinacije ne zna se (vidim iglu i ubledim), ali realno izbegavam samo jednu - flu vakcinu... ne znam zasto - valjda sto je development samo godinu dana?! No, primicu je ove godine - da bih zastitila i sebe i ljude oko sebe. Ti kao takav - u ovim uslovima sada kad je u CA epidemija velikog kaslja, mozes da zakacis virus i da ti ne bude nista. Ali ako dodjes u dodir sa bebom mladjom od sest meseci i preneses virus - mozes da ubijes necije dete Vec 9 beba je umrlo u poslednjih mesec dana. Znaci i to me ceka za par nedelja... Ako imam cerku jednog dana - primice HPV vakcinu. Kao sto rekoh, primicu vakcinu ove godine jer imamo starije osobe okolo, kao i trudnice i mame koje nakon kontakta s' nama idu svojoj deci. Moj muz ima astmu - i ja sad treba da ne budem zasticena i napravim mu ko zna sta?! Ja nisam doktor - i ne zelim da ulazim u polemike sta radi vakcina (mada sam obavestena)... ali cu vec od ovog vikenda da pocnem da proveravam za ozbiljno ko je vakcinisan a ko ne. Nemam nameru da provodim svoj odmor bolesna kod kuce (posto kod mene u firmi ne daju da radis bolestan), a ni da sirim dalje...

Nadam se da ta pravila oko vakcina ne sprovodis sa decom

p.s.

"Science i religiju" u USA sprovodis na sebi i to je njima ok - kad dodje do dece, totalno druga prica. Tu, ako detetu ne pruzis zdravstvenu negu, ne pise ti se dobro - pa veruj u sta god hoces. Moje skromno misljenje - tako i treba da bude. Nisam sigurna, ali cini mi se da deca ne mogu da krenu u skolu ako nisu vakcinisana...to ce pre znati roditelji.
Reply With Quote