View Single Post
Staro 20.09.2010, 14:02
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
US lokacija: San Francisco Bay
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot Prikaz poruke
Nastavili diskusiju ili ne, svejedno moram da priznam da sam iznenadjen tvojim stavom po pitanju vakcinacije, posebno uz ovu poslednju informaciju. Moda je samo u pitanju greska u percepciji, ali nekako uopste nisam od tebe ocekivao takav stav. Ovo iznosim bez ikakvih kvalitativnih sudova, tipa ko je u pravu i zasto, vec samo kao konstataciju da sam te iz ostalih postova drugacije skapirao pa sam se malo iznenadio ovim stavom... no, sto kazu covek se uci dok je ziv... a bas bih voleo da mi sa stanovista nekog ko se bavi celularnom mikrobiologijom objasnis svoje negativno vidjenje vakcinacije, kao i sam termin celularna mikrobiologija, jer sam do sada verovao da se mikrobiologija i odnosi na celularne (jednocelijske) organizme, pa mi nije jasan termin...
Celularna mikrobiologija je kombinacija molekularne mikrobiologije I bilogije celije, koja proucava interakciju patogena (virusi I bakterije) I celijskih belancevina. Celularna mikrobiologija pokusava da prevede “konverzaciju” koja bez sumnje postoji, izmedju proteina koji se vec standardno nalaze u celiji I onih proizvedenih od strane patogena, dakle kako se ponasanje celije menja od trenutka kada odredjeni celijski receptor primi infektivni signal I kako taj dogadjaj zapravo menja komunikaciju unutar celije I utice na regulaciju gena.
Veoma uprosteno, uprkos opstem verovanju mozak celije nije u nukleusu nego u membrani. U njoj se nalaze stotine hiljada specijalizovanih receptora, antenna, koje ocekuju svaka svoj signal I na osnovu tih signala reaguju I aktiviraju odredjeni protein(e) ili ako ga/ih nema u celiji, proizvode ih na osnovu planova sadrzanih u genima, I onda oni rade svoj posao…

Pokusao sam detaljnije da objasnim neke stvari ali napisah ceo A4 plus i nisam stigao ni do pola pa odustah..sSta je samnom i odustajanjem ovih dana??)

Npr. DPT vakcina je napravljena od toxina. Ti toxini su vrlo cesto absobovani putem aluminijumskih soli da bi im se smanjio negativni – otrovni- efekat. Posle takve pripreme takvi toksini se nazivaju Toxoidi. Medjutim, vrlo cesto takvi toxoidi (kao sto su vaccine protiv tetanus I difterije) ne izazivaju reakciju imunog sistema u dovoljnoj meri tako da su kreatori prisiljeni da koriste dodatni element – adjuvant –koje ce povecati tu reakciju. Naprimer kod difterije I tetaunus vaccine, vrlo cesto se kao adjuvant koristi pertussis I onda se zajedno daje kao konjugovana vakcina. One zahtevaju takozvani booster svakih deset godina. Sve DPT vaccine sadrze mercury (zivu!) u formi Thimerosala. Mercury je jedna od najotrovnijih supstanci poznatih ljudskom rodu I tesno se povezuje sa teskim ostecenima mozga ukljucujuci I autisam. Ne znam kako vi, ali meni misao da se takva supstanca nadje u venama moga deteta- smrzava mi iste... I danas ne mozete tuziti ni doktora ni drzavu ni bolnicu ukoliko vase dete pretrpi konsekvence od vakcine, jer POSTOJI waver koji ste mogli traziti da ste hteli jer vakcinacija NIJE obavezna. Bili ste duzni da znate da waiver postoji ali je, ocigledno nepopularno traziti ga, jer ljudi koji nisu dovoljno obavesteni mogu misliti da ugrozavate njihovu decu ukoliko vi ne rizikujete zivot i zdravlje svojeg deteta? Duplo golo...A sto se tice veoma male mogucnosti da se pojave teske komplikacije od vakcine, sa cime se uopste ne slazem, al neka bude za sad, zamislite da je samo jedno dete pogodjeno od stotine hiljada, i to jedno je bas vase? A vi ste ga tamo odveli da ga zastitite...