View Single Post
Staro 23.09.2010, 17:30
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
US lokacija: San Francisco Bay
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana Prikaz poruke
Ja sam govorila o deci koja su izlozena virusu a jos nisu u periodu da prime zastitnu vakcinu, kao i o deci koja zbog drugih zdravstvenih problema ne smeju da prime vakcine i kojima je jedini spas "herd immunity". Upravo iz tog razloga sam pominjala bebe od dva meseca koja dolaze u kontakt sa starijom decom koja su zarazena a na koje ti virusi nemaju tako pogubne posledice. To se desava sada u Kalifoniji sa velikim kasljem i bebe umiru. Starije dete ce da "progura" veliki kasalj - dvomesecna beba tesko. Ja mogu i da ne osetim veliki kasalj, a sta mislis sta se desava kada odem kod porodice u posetu cije je dete tek rodjeno? Svaka skola ima decu razlicitog uzrasta - mladja deca kojima jos nije vreme da prime neke vakcine (ili se primaju iz vise doza) zavise od starije dece - ne znam zasto je ovo tesko razumeti kad je totalno logicno...
Ok… Jesu li nevakcinisana deca kriva za outbreak velikoig kaslja? Mediji u USA tvrde da je ovaj outbreak najgori u poslednjih 50 godina sa 1,500 prijavljenih slucajeva I 6 infanta su umrli od B pertussisa. 28. Jula Dr. Snyderman (NBC's chief medical editor, ona ista koja je kada je dve trecine amera odbilo da primi vakcinu od svinjskog gripa rekla javno – Just get the damn vaccine!), je ponudila sledece objasnjenje: Ja mislim da je ovo sto vidimo samo vrh ledenog brega od nevaknisane dece jer postoje jos veliki dzepovi takve dece u familijama cija su deca under-vaccinated ili su roditelji odlucili da ih ne vakcinisu. Ona takodje tvrdi da "There is a time, when the community as a whole, their needs are better than the individual and, I think, more important," says Snyderman." Ova vrsta razmisljanja se zove utilitarianism, politicka filozofija pseudo-ethic-e za koju je sudjeno doktorima na Nuremberg Tribunal 1946.
Tada je ustanovljeno pravilo, Nuremberg Code, koji definise etnicke principe informisanog pristanka, koja sluzi kao osnova za etnicku praksu medicine vec vise od pola veka."The informed consent principle" veoma jasno kaze da prava individualca, etnicki, ne mogu biti zrtvovana potrebama ili interesu drustva.

A kada proverite brojcane podatke o zrtvama v. kaslja, ispada da to nije ni izbliza tacno. Center for the Disease Control je objavio izvestaj o smrtnosti za poslednjih 12 meseci izmedju 24. Jula 2009 I 24 Jula 2010 u kojem stoji 809 “provisional” cases pertusissa prijavljenih u CA.

Zapravo, u celoj USA za nedelju koja se zavrsava sa 24 julom 2010, bilo je ukupno 187 priJavljenih slucajeva pertussia I NI JEDAN OD NJIH NIJE BIO U KALIFORNIJI!
U NEW YORK TIMES-u takodje pise: Porast brojeva pertussisa ne izgleda povezan sa odbijanjem roditelja da koji se boje da vakcinisu svoju decu iz straha od potencijalnih side-efekata. U Kaliforniji, procenat pertusissa je otprilike isti kao sto je u zemljama sa visokim stepenom vakcinisane dece kao I u onima sa niskim stepenom. I C.D.C. izvestava da je procenat imunizacija stabilan ili u porastu jos od 1992.

Kada se izvestaji State Health Department-a ne slazu sa Federal Health Agency, onda to nesto gadno skripi…

Mozda bi California’s officials mogli malo da pojasne koliko je slucajeva bilo lab confirmed B. pertussis a koliko “epidemiologically linked” – sto znaci da nisu potvrdjeni laboratorijski, kojoj starosnoj grupi ti sumnjivi ili potvrdjeni slucajevi pripadaju I da li su oni primili 1.2.3.4.5.6 ili vise pertusiss vakcina.
Takodje je poznato da bez obzira na broj dobijenih pertusiss vakcina ne dobija se dozivotna zastita od v. kaslja I da postoje I drugi virusi I bakterije kao RSV I parapertusiss - koji nisu pokriveni vakcinom- I da se lako moze prevariti u dijagnozi ako se ne uradi lab. Takodje, kao sto nema vaccine za parapertusiss, takodje se zna da je pertusiss bakterija evolvirala I postaje sve vise resistentna na vakcinu.
Takodje je poznato da infanti mogu isto tako da budu izlozeni B.pertusissu ako dodju u kontakt sa potpuno vakcinisanom osobom koja je inficirana kao I sa nevakcinisanom osobom.