View Single Post
Staro 23.09.2010, 19:42
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Mi se jako slabo razumemo ocigledno. Ne odlucuje jedna strana.

Ti si u pravu za debatu kada je u pitanju recimo religija, filozofija ili jednostavno glasno razmisljanje svih nas u koju se zemlju doseliti ili sta vec drugo...

Ali ne mozes da vodis debatu o tome sta treba da se upise kao datum rodjenja u prijavu za DV, zar ne? U principu, da li ispada da je demokratski da mozes? Ili da je osoba umrla od posledica kancera a ne zato sto je to Bozja volja? Ili da se Holocaust nije desio? Na osnovu svih za sada raspolozivih dokaza neke stvari jednostavno u celoj toj prici o vakcinama kao zlu ne stoje. Ljudi traze krivca uvek - prvo je to bilo trostruka vakcina, onda su je Japanci razdvojili pa je procenat autisticne dece ostao isti. Onda su Danci radili analizu - pa je procenat identican kod dece koja su vakcinisana i dece koja nisu.

Meni je daleko validniji argument da je doslo do porasta autizma zbog svih "negativnih" uticaja "modernog" zivota nego da je jedna stvar pojedinacno kriva (ako se ne uzimaju u obzir uradjene studije). A mozda je bio isti procenat autisticne dece ali populacija nije bila ovolika pa ih je brojcano bilo manje. A i svojevremeno su roditelji krili decu koja "nisu bila kako treba". A i nekada nam planeta nije bila ovoliko zagadjena... E to je debata. Zasto se niko za to ne uhvati? Ili tu nema ko da "isplati" pare na sudu? Ne moze da se tuzi na sudu "moderan" zivot, ali proizvodjac vakcine moze. Kad u to uracunas da mnogi ni krivi ni duzni plate da se ne bi vukli po sudu - ih, neki ljudi samo to cekaju (i poslednja moja tvrdnja je podlozna debati, ali kako se radi debata oko naucnih cinjenica?).
Reply With Quote