View Single Post
Staro 26.09.2010, 23:45
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

[QUOTE=Ninovranje;18312]Zana i kod mene ovako pise ,a ja sam isao redovno u skolu. Takodje sve to isto pise i na diplomi o vanrednom skolovanju, jer tu moras isto da polazes ispite po semestrima i nekoliko puta u toku godine i ne mozes odjednom da uzmes diplomu, razlika je samo u tome sto kod redovnog ides svaki dan u skolu a ovako ne, ucis kuci i kad ima polaganje izadjes na ispit, kod nas je to bilo na svaka tri meseca. Moja drugarica je zavrsila redovno treci stepen saobracajne struke, a vanredno cetvrti, polagala je samo razliku u predmetima i dobila istu diplomu koju ja imam, i neznam na koji nacin ce oni utvrditi da je zavrsila vanredno?

E da, ona je cetvrti zavrsila odmah posle treci, i samim tim isto kad i ja, e sad ko je zavrsavao kasnije stvarno postaje sumnjivo, recimo da je zavrsio cetvrti stepen u 25-oj godini :blink:

P.S. Za one sa vanredno zavrsenom skolom:
Ipak se mozete prijaviti, imate sanse da vas izvuku, ali kako cete proci u ambasadi na interviev tek cete razmisljati o tome kad dodje vreme za to, jer nemate sta da izgubite, sem da vas odbiju, a za svaki slucaj do tad spremite dokumenta o radnom iskustvu.[/QUOTE]

Ne kazem ja da pise bilo gde da je godina zavrsena redovno ili vanredno - ali diploma za cetvrti stepen precizira da je samo za cetvrti stepen a ne za cetvorogodisnje skolovanje. To samo po sebi implicira da je vanredno zavrseno - a kao sto rekoh, sluzbenici koji pripremaju dokumentaciju su "nasi" ljudi i znaju o cemu se radi, kao i koje struke su trogodisnje, a koje cetvorogodisnje. Njih ne mozes da prevaris - oni jednostavno to znaju, to im je posao.

Druga stvar, iskustvo u poslu se dokumentuje pismom poslodavca koji opisuje sta ste radili i koliko dugo, a ne sa radnom knjizicom.