View Single Post
Staro 07.10.2010, 23:44
essential's Avatar
essential essential je offline
Drug član

Datum prijave: 26.05.2010
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sile2302 Prikaz poruke

Zavrsio sam arhitekturu u Sarajevu (5 godina), ali po starom nastavnom planu i programu. Ovi koji su je zavrsili to isto po Bolonji (isti predmeti, duzina studija...) imaju diplomu magistra tj. Master Degree, e sada me interesuje sta ja treba da napisem prilikom apliciranja, da li isto "Master Degree" iako mi na diplomi pise diplomirani inzenjer arhitekture, ili trebam staviti Bachelor's Degree.

Jednom sam na nesto slicno naisao (ne sjecam se tacno na kojoj stranici), i pisalo je:
- Master Degree ili 17. godina ukupne edukacije (8 Osnovna skola+4 Gimnazija + 5 Arhitektura = 17 godina).
Da li si master ili ne zavisi od fakulteta do fakulteta. Ja ti savetujem da odes do studentske sluzbe i zatrazis potvrdu o broju ESPB bodova/kredita. Na osnovu toga ces odmah znati da li si master ili ne. Cini mi se da je minimum 300 bodova. Ja sam takodje zavrsila po starom sistemu i dobila potvrdu da ispunjavam broj od 300 ESPB, koji odgovara Master diplomi i obezbedjuje ulov za konkurisanje na doktorske studije.

Pozdrav