View Single Post
Staro 11.10.2010, 05:12
TheNenad's Avatar
TheNenad TheNenad je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2009
YU lokacija: True north of Serbia
Nepromenjeno

Bilo je ovoga i pre, mada ne u ovolikoj meri... Nije da posebno krivim nekoga, ali podrazumeva se da tu ima krivice sa svih strana. Kriva je škola što nije sankcionisala dotično ponašanje, krivi su roditelji osoba koji su činili zlostavljanje, a krivi su i roditelji koji nisu primetili ćerkino ponašanje na vreme.

Da se ne lažemo, klinci su male komunjare... sve mora da bude isto kod njih. Ne može da neko nema dobre patike, da nema dobar mobilni, da ima preterano drugačiju frizuru, da ima ožiljak, da ima klempave uši, itd. Zato su tu roditelji da se međusobno dogovore o potrebi mobilnih telefona, o potrebi skupih patika i najvažnije o rešavanju problema bullyinga. Spakovati dete i poslati ga u školu nije kraj obaveza za taj dan.

Pustiti dete da misli da je samo u ovom svetu i da je odlazak u školu pakao je neviđena greška. Još veća greška je ne ukazati detetu da ne vredi nimalo sebi uskratiti život zbog nekih paćenika. Ja sam isto imao problema sa tim paćenicima... neki su postali narkosi, neki kopaju jame, neki su i u zatvoru... Zaslugom mojih roditelja nisam im pridavao previše pažnje, i bili su u pravu. "Sticks and stones..." princip.

A što se tiče smejanja sirotoj devojci na sahrani... e, to već prelazi svaku granicu i zahteva psihijatrijsko ispitivanje. Tu već nešto gadno nije u redu.

Što kaže jedna komentatorka:
Citat:
Bullying is harassment and I believe it should be a crime. As adults, we don't have to tolerate being harassed. We can file a restraining order and/or have a bully charged with harassment. So why should it be treated differently if you are not 18 years old and out of high school? There will always be bullies (in and out of school) but maybe if there were legal ramifications, there would be fewer bullies and less suicides among our youth. We owe it to our children to do something about this.
Reply With Quote