Citat:
Prvobitno poslao korisnik Score
Da li si ti Zana ovde tajni moderator, supermoderator, neka vrsta admina ili uopste neka vrsta "vlasti" na ovom forumu? Mnogo mi tako deluje zbog nacina na koji je obracas ljudima koji ovde pisu i uopste iz tvog stava. Ukoliko jesi, pozdravljam, verujem da si prava osoba za to, ukoliko nisi, ne vidim razlog za ovaj "patronizing" od tebe kao ravopravnog clana ove nazovimo je zajednice?
|
Ja ne mislim da su svi članovi ravnopravni a posebno da treba da budu ravnopravni. U pogledu nekih osnovnih privilegija (ne prava) na forumu da, ali sve ostalo nije i ne treba da bude jednako.
Šta pod ovim mislim?
Pa ta ista Žana i nekolicina "starosedelaca" (neki više nisu aktivni) su doprineli ovom forumu dosta i biću slobodan da kažem da nije bilo te prve "generacije" retko dobrih članova ovog formuma u ovom obliku ne bi ni bilo.
Stoga, nije isto kada nešto napiše nako od tih članova sa takvom reputacijom i neko ko je od nedavno član ili npr. ja koji jesam "starosedelac" ali ne aktivan na forumu.
Čak i ja, sobzirom da sam član dugo, a verujem i članovi koji su mu dali dosta, osećaju delom da je ovaj forum njihov (iako to realno nije) i ne žele pasivno da posmatraju kako im se taj isti forum srozava zbog nekih pojedinaca i načina na koji se oni ponašaju.
Svaki dobar forum posle nekog vremena upada u zamku sopstvenog uspeha, dolazi sve više ljudi a sa njima i proporcionalno "loših" članova.
Zbog svega ovoga kao i mnogo toga drugog, aktivni članovi sa dobrom reputacijom imaju po meni veće privilegije i njihova reč je teža nego da se sada npr. javi administrator ili moderator i kaže e ljudi poštuje pravilnik.
Treba da shvatite da biti na nekom forumu nije nikakvo pravo već privilegija.
PS. I da ne bude da je ceo post van teme, meni je apsolutno nebitno da li je Žana moderator ili ne, voleo bih samo da imamo više "Žana" i time bi ovaj forum bio još bolji. Ona po meni ima pravo da pozove na pravilnik i da se postavlja na način na koji to radi zbog svega što je uradila.
Takođe smatram da pravilnik treba da bude strožiji i da se doslednije primenjuje, jer je forum dobar samo onoliko koliko lako mogu dobre informacije na njemu da se nađu (a to pričam iz ugla nekoga ko je administrator na jednom od posećenih foruma u Srbiji).