Tema: DV2 visa
View Single Post
Staro 14.11.2010, 05:50
Smith6000's Avatar
Smith6000 Smith6000 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.01.2010
US lokacija: Seattle, WA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno DV2 visa

Ovde sam pročitao da bračni drug i deca dobitnika lutrije dobiju vizu DV2, sa kojom možes uci samo posle dobitnika u SAD i da ostali clanovi porodice dobiju neki privremeni status dve godine za koji posle toga traze stalnu zelenu kartu preko formulara I-751 koji se zove [I]Petition to Remove Conditions on Residence[/I]. To da ulazim kao no.2 u SAD su mi rekli i u ambasadi, ali ovo za dve godine, hmm, mi nitko nije rekao, to sam samo video ovde na forumu u temama oko braka.

Kad sam dobio Welcome Letter, text je bio isti kao i od supruge, kao i što smo oboje dobili I-551 na 10 godina, nitko mi nije rekao, niti sam dobio neko pismo ili papir gde piše da imam conditional resident status u SADu, što sam očekivao čitajuci ovaj forum.

Kad sam guglao, nasao sam textove gde pise da ti koji imaju conditional resident status dobiju I-551 na dve godine, a i valjda te obaveste da imas status boravka samo dve godine i da za posle trebas popuniti neki formular, jel u suprotnom, tko bi i znao za to, right?

Jesam li ja, ili nisam conditional resident? :wtf:

Jedino što sam našao je ovo na immigration sajtu...
[QUOTE][B]Conditional Permanent Residence[/B]

A conditional permanent resident receives a green card valid for 2 years. In order to remain a permanent resident, a conditional permanent resident must file a petition to remove the condition during the 90 days before the card expires. The conditional card cannot be renewed. The conditions must be removed or you will lose your permanent resident status.

Remove Conditions

For information on how to “Remove Conditions on Permanent Residence Based on Marriage” or “Remove Conditions on Permanent Residence for Entrepreneurs” see the links to the right.[/QUOTE]

Last edited by Smith6000; 14.11.2010 at 05:56. Razlog: :do'h: