View Single Post
Staro 28.11.2010, 20:57
wrath:of:the:lich:king's Avatar
wrath:of:the:lich:king wrath:of:the:lich:king je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.11.2008
US lokacija: Ohio
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik nocturno Prikaz poruke
Cao Dragance, hvala ti na odgovoru. Ja sam permanent resident.
WHoaaa, sto ne stavi neke brojeve pored pitanja
Procesljaj malo forum, Zana je otprilike dala odgovor na sva tvoja pitanja.

Moras da proveris koja drzava koliki boravak trazi da bi ti dali in state tuition, neke traze da si rezident godinu dana, neke manje.

I mene su mucila ista pitanja kao i tebe (posto sam u istom sosu), ali sam otisla na koledz koji ima ono sto me zanima i pricala sa savetnikom, on ce ti dati najbolje odgovore sto se tice programa, skolarine, pomoci, itd. U sustini trazili su mi kopiju diplome srednje skole (na engl. naravno), posto nisam htela da transferujem nijedan ispit sa faxa u Srbiji (ocenili su da bi mi priznali mozda 2-3 ispita, a s obzirom da je ovo Amerika, odlucila sam da i tih 2-3 polozim ovde, nece da mi skodi). Inace da bi mi eventualno priznali te ispite, morala bih da platim zvanicnu evaluaciju, koja u mom slucaju kosta tek nesto manje od slusanja celog predmeta ponovo, tako da se nisam ni mucila sa tim...

Nisam jos krenula na koledz, ali se spremam da krenem u letnjem semestru!

Samo nadji nesto sto te zanima, zakazi savetovanje tamo i pitaj sve sto te zanima. Imaces pouzdanije informacije nego ovako nabacane od svakog po malo.

Srecno!

P.S. Zasto zelis da se selis iz SF? Ako nije previse licno? Skupo? Lose? Mozes da mi odgovoris na SF temi ako ti nije problem. Hvala