View Single Post
Staro 09.05.2008, 18:30
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: US
Nepromenjeno

Upoznala sam ljude u Indiani koji su isto sa tom vizom i imaju isto pitanje kao i ti...ja licno ne znam koliko sigurno moze da se ta viza produzi ovde bez problema, te da se ostane na ISTOJ vrsti vize...mozemo ovo pitanje da postavimo i na Krstarici, a i ovde da se preformulise naslov teme, da vidimo sta kazu drugi ljudi iz njihovog iskustva...

Ovaj forum je dosta posecen, samo sto su ljudi fokusirani na Green card i sva pitanja vezana za tu temu, dok za druge vrste viza imamo manje korisnika...

Mozes da nam objasnis, na koji nacin se dobija ta viza, cini mi se da je H2B viza radna viza koja se uzima preko agencije, ali ti vec imas sam poslodavca, ne trazi ti agencija? Ispravi me ako gresim, medjutim, ja znam da za klasicnu radnu vizu, koja se ceka iz svoje zemlje, treba da se odradi debela papirologija, plus se ceka veoma dugo, i postoji mogucnost da se ne odobri takodje...Ova vrsta vize je vezana verovatno za sezonske poslove, bez mogucnosti da se pretvori u stalni posao ili tako nesto...vidim da si u prethodnom topicu pisao o radu u Filadelfiji kao spasilac na bazenu..da li ti je agencija nasla taj posao ili si se sam povezao s nekim u USA...u svakom slucaju, mislim da kad dodjes ovde, mozes da se raspitas kod tog poslodavca da li hoce da produzi vizu, ili da mozda pokusas da nadjes nekog drugog poslodavca u vreme kad radis kod prvog i dok je viza jos u funkciji, te da vidis koliko je taj neko drugi raspolozen da ti pravi papire....

Ja bih ti preporucila da se i prijavis za Zelenu kartu, ukoliko planiras da ostanes u USA. Takodje razmisljaj i o promeni statusa nakon isteka vize, tipa studentske ili neke druge vize.

Puno pozdrava i puno srece u USA!
Reply With Quote