View Single Post
Staro 04.12.2010, 23:08
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
US lokacija: San Francisco Bay
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

[QUOTE=celestine;19914]Hm..........Ovij nekoliko s foruma sto su bg imali intervju nikom nisu trazili i sama procedura je trajala 5 minuta sa standardnim pitanjima....... A da li si cuo za neka prethodna iskustva iz ambasade u Budimpesti? Za Skoplje se na primer vec odavno zna da to traze.....
Sad si me, mogu ti reci bas zabrinuo.............Mi nemamo taj novac i nismi bili u fazonu da prodajemo nasu nekretninu u bg.......
PS kad kazes od 2012 mislis od te godine ili od sledeceg DV2012 (ovi koji su se tek ove godine prijavili....... :([/QUOTE]

Mislio sam na DV2012. Evo i sta kaze u instrukcijama:

"....If you are selected to apply for a DV, you will be required to provide evidence that you will not become a public charge in the United States before being issued a visa. This evidence may be in the form of a combination of your personal assets, an Affidavit of Support (Form I-134) from a relative or friend residing in the United States, and/or an offer of employment from an employer in the United States."

Mislim da neces morati da prodajes nekretninu, u najgorem slucaju samo da dokazes da imas assets, to nije strasno, ukoliko ti i to budu trazili. Mozda su ovi ovde malo nakrivo nasadjeni?
I, ne, nemam kontakt ni sa kim ko je u DV programu izvucen ovde, Madjari nemaju ovakav forum, bar ja za njega ne znam. Mislim da smo mi kao nacija daleko vise forumski orijentisani i upuceni jedni na druge nego oni.