Da li mozes da nam ostavis ovde i sajtove agenata, tj. agencija za koje rade,ako ih imas? Da li su to agencije koje rade samo u tvom Statu, ili rade u celoj USA ili i van USA? To sto kazes za agencije, jeste tacno, jer oni odrade veci deo posla za kompanije...premda sam se i ja prijavila ovde u Indiani preko vise agencija, ali sam opet u Texasu imala dva posla koji nisu bili uopste preko agencija...a takodje, mora da se uzme u obzir da se cesto preko agencije dobija posao koji je temporary, tj. tipa contracta, a ima i temporary to hire, gde jedno vreme radis za agenciju - u svakom slucaju moras da imas u vidu da ti radis u nekoj firmi, ali ne za firmu, vec za agenciju (agencija se naravno i ugradjuje, te ti radis za odredejni novac, a odredjni deo uzima agencija!)...- znaci temporary to hire, ti radis odredjeni period, verovatno 2-3 meseca za agenciju, te ako te firma hoce, onda nakon toga, prelazis u firmu. Obavezno vidi na koliki vremenski period te drzi agencija pod obavezom da moras da radis za njih....
Agencije kod kojih sam ja se prijavila:
[url]http://www.kellyservices.com/web/global/services/en/pages/[/url] - agencija je medjunarodna, super organizovana, ima veliku ponudu poslova;
[url]http://www.manpower.com/[/url] - medjunarodna agencija takodje...
Naravno ima i puno agencija i firmi koji kontaktiraju direktno potencijalne radnike, iako se ne prijavljuju za njihove oglase, ili te firme uopste ne postavljaju oglase, ali traze radnike po careerbuilderu na primer...Zato je dobro ostaviti po sajtovima za zaposljavanje dobar rezime, s otvorenim i dostupnim kontakt detaljima...ko zna koja firma moze da vas kontaktira...Naravno ima i mnogo firmi koje kontaktiraju, nude sve super uslove, ali ne nude novac po satu ili godisnje, vec commision....sto znaci rad na procenat...to sve treba da se ispita pre pocetka rada....takodje da se obavezno ispita kada se pocinje s beneficijama (zdravstveno, penziono..)
Sajtovi za konkurisanje za posao:
monster, careerbuilder, yahoohotjobs...
Pozdrav i srecan job hunting i tebi i svima nama....!
|