View Single Post
Staro 12.12.2010, 07:06
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

evo i mene, da malo dosolim. kao sto se da videti iz definicije, nisi public charge ako si eligible za neku pomoc. A ako jesi, treba je iskoristiti. Mi smo (Hvala Bogu, ne vise za dugo) jos uvek na food stamps programu, kao i na W-2 programu (Wisconsin mi placa da trazim posao). Sada je taj period za nama, ali nam je bio od velike pomoci ovih prvih meseci. Nije to lova od koje komotno zivis, ali ti pomaze da smanjis potrosnju sopstvenih zaliha, tj. onoga sto si poneo od kuce. Za one koji su kao mi krenuli sa skromnim budzetom, ovakva pomoc je od ogromne vaznosti. Mi nismo mogli da dobijemo zdravstveno jer nemamo na to pravo, ali je klinac potpuno pokriven, vec smo obavili sistematski, dobio je potrebnu vakcinu, i sve naravno besplatno. Za par dana idemo i na njegov prvi pregled kod zubara, i to mu je 100% pokriveno. Za svaku drzavu samo treba izguglati linkove za drzavni sajt koji se bavi tim pitanjima i videti za sta ste eligible.
Da rezimiram, ne treba gledati na ovu pomoc kao na jedini izvor sredstava za zivot, vec kao na nacin da se rastegne ustedjevina i da se produzi vreme za koje se trazi posao... i to je sasvim u redu, barem po mom vidjenju stvari.

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day