View Single Post
Staro 21.12.2010, 21:57
milimelo milimelo je offline
Drug član

Datum prijave: 06.07.2009
Nepromenjeno

[QUOTE=wl@t.Co;20040]Pozdrav svima. Treba mi pomoc hitno pa cu duplirati post koji sam postavio u nekoj od tema (ocigledno u pogresnoj).
Situacija je sledeca: ja sam dobio GC, dosao u NY, nasao dobar, stalni, legalan posao (IT). Video da mogu da se snadjem i zelim da dodevem u NY svoju buducu zenu. Marfi se tako lepo poigrao sa nama da nismo uspeli bracno stanje da regulisemo pre mog dobijanja GC-a te sam tako i dosao ovde sam da "opipam teren". Kakve sve opcije postoje za njen dolazak ovamo, konkurisala je za CG ali posto su verovatnoca i vreme jedno a nase zelje drugo... kako da aplicira za vizu i koju, da li brak moze da se zapocne ovde, kakav status bi imala po dolasku, itd.?

Hvala beskrajno!!![/QUOTE]

Hitno neces moci nista odraditi jer se za imigracionu vizu za suprugu LPR trenutno ceka oko 3 godine (doslo je do retrogresije i sto je do decembra bilo moguce dobiti broj vize u roku par mjeseci otislo je na par godina).

Vrsta vize ce biti F2A pa prati visa bulletin i nadaj se da ce se vratiti na staro (cekanje na broj za manje od godinu dana): [url]http://travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_5212.html[/url]

Proces je standardni: I-130 ti saljes, ispunjavas i ti i supruga po jedan G-325a, a prilozi i G-1145 (besplatan a obavjestavaju te kad se primi aplikacija, radi na njoj, odobri...). Vise imas na visajourney.com/forums gledaj pod Guides i jos Bringing family members of LPRS podforumu.