View Single Post
Staro 18.01.2011, 05:50
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

U NYC su najskuplji stanovi za rentanje u USA i ujedno najgoreg kvaliteta. Posle njega ide San Francisko. Ne moze se kvalitet stanova u NYC porediti sa Amerikom. Znaci nije samo cena u pitanju, nego i kvalitet stanova. Ako poredimo prosecne stanove, sa prosecnom cenom za taj grad (znaci ima i jeftinije i skuplje), u NYC i San Francisco ces da dobijes rupu u odnosu na sta ces dobiti u npr Chicago. Nemoj da ti to bude standard za celu ameriku, jer veruj mi u Americi su generalno stanovi mnogo veliki i mnogo dobri. Nazalost, u ovim gradovima koji su nama interesantni kao IT, situacija je drugacija.
Sto se programera tice, ja stvarno ne znam kako je u tvojoj firmi, ali ne mozes na osnovu jedne firme doneti zakljucak kakvi su Ameri. U principu, NYC je finansijski centar, ne IT centar. To je ipak silikonska dolina. Ima mnogo vise startupa i kreativnih ljudi. U NYC jesu velike pare, ali uglavnom u tradingu. Isto je tako sa Chicago. No, u svakom gradu ih ima i dobrih i losih. Idi u FogCreek software u NYC i vidi dali ti ameri umeju da programiraju :-)
Sto se mentaliteta tice, NYC mentalitet je svima poznat. No, ne znam koliko si dugo ovde, ali da steknes prijatelje i za to kafenisanje treba malo vremena. I ja sam se na pocetku dosta tesko osecao kada je u pitanju bio mentalitet. E sada, ili sam se ja vremenom prilagodio, ili jednostavno mora neko vreme da prodje....to ti ne znam reci :-)

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote