Znam da je NYC drugaciji od USA po mnogo cemu. Ja sam i pisao o svojoj impresiji u NYC-u, a rec Ameri sam upotrebljavao za Amerikance (one koji su rodjeni ili bar skolovani u USA), cisto da bi ih razlikovao od ostataka koja je ovde dosla da radi.
Potpuno si u pravu da je Silikonska (ili ti Silicijumska) dolina ground zero za IT i tu nema zezanja. Ne mislim ja da su svi Ameri losi sto se tice IT-a, nego ovi "moji"
Bas zato sto je NYC finansijski centar, ocekivao sam mnogo bolje stvari sto se tice IT-a i konkretno mreza, cime se ja bavim. Dovoljan primer da u mojoj firmi mreze rade: jedan Gajanac, jedan Jevrejin, jedan Englez, jedan Italijan, jedan latino momak iz juzne Amerike, jedan Amerikanac i dva Srbina
I tako je gde god odes, realno, sve sto valja i sto je htelo da se dokazuje je otislo u Dolinu, ostalo je malo pravih inzenjera. Ali dobro, sta je tu je.
U svakom slucaju, sve sto sam napisao oslikava moju utisak u NYC-u. Nista drugo. Stanovi su ruzni - u NYC-u. Radnje su prljave - u NYC-u. Ljudi su mrsavi - u NYC-u