Citat:
Prvobitno poslao korisnik coconut
Zdravo svima,
mene interesuje kako se u Americi moze dokazati vozacki staz iz Srbije, i da li bi to pomoglo da se smanji mesecna rata osiguranja za auto? Gde takva potvrda moze da se dobije, u sup-u, u osiguravajucoj kuci? da li to u Americi priznaju u svim ili samo nekim osiguravajucim kompanijama i koje su to?...
Da li postoji neko na forumu da je izveo nesto slicno pa da nam prenese svoja iskustva? dobije pivo 
|
Nema potrebe za tako necim. Postoje osiguranja koja u obzir uzimaju tvoje godine, a ne vozacki staz u Americi.
Pre par dana sam uzeo osiguranje kod Mercury (dobio od kolega Indijaca broj telefona brokera za koga kazu da uvek daje najbolje ponude i u poredjenju sa ostalim brokerima iste kompanije). Polisa je 50/100/50, collision i deductible po $500, uninsured motorist 15/30, s tim sto smo i moju zenu dodali na polisu, mesecno nas izadje $68 (auto je sada star godinu dana).
Prethodno sam mesecno osiguranje, 15/30/10, collision i deductible po $500 koje nije ukljucivalo moju zenu i uninsured motorist opciju, kod jednog lokalnog osiguravajuceg drustva placao oko $113.
Kazu da je za nas imigrante na pocetku Mercury najbolja opcija. Nakon 5-10 godina, uz dobru voznju, AAA preuzima tu ulogu. Obratite samo poznju na reklame osiguravajucih kompanija kada govore kako ce vam ustedeti gomilu para i uporedjuju kvote sa ostalim kompanijama; AAA nije nikada na toj listi

...