View Single Post
Staro 29.01.2011, 20:27
Bode's Avatar
Bode Bode je offline
Drug član

Datum prijave: 27.06.2010
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Evo da javim da sam danas konacno zavrsio i uzeo vozacku dozvolu. Cena 30$. Nekoliko dana je bilo bas cimanja po raznim njihovim lokacijama. Naime ovde u Ilinoisu je promenjen zakon tako da je bili povuci-potegni da sto pre uzmem dozvolu. Ranije su kao dokaz adrese prihvatali personal mail na adresu, a sada traze zvanicna pisma nekuh ustanova ili racune na tvoje ime u zadnjih 90 dana. Da potpises ugovor za mobilni treba ti ID, a da dobijes ID traze ti, recimo racun za telefon. I tako u krug. Jedva sam otvorio racun u Citi bank bez njihovog ID-a. U Chase nisu hteli ni da cuju.
E sad. Sa podacima o racunu iz banke i mojom adresom otisao sam da vidim za dozvolu. Pre toga poslao pismo na moju adresu i poneo kovertu. Kad tamo nista od toga. Dadose mi papir sta sve treba i nista drugo nije pomoglo. Ni dokaz da sam tek dosao, malo ubedjivanja, ama nista. Pokusavao sam juce na jos 3 lokacije. Digao sam ruke da cu nesto moci legalno da zavrsim. Inace SSN imam odavno. Sreca pa su mi juce iz T-mobila poslali neki cek jer sam odmah uzeo neki flex pay racun i sutradan ga otkazao. To se pokazalo kao dobar potez jer su priznali njihov dokument sa cekom na moje ime. Kao drugi dokaz poneo sam pismo kojim mi je juce stigla kartica iz banke tako da sam konacno danas odahnuo. Polaganje testa i voznje i cekanje za izdavanje iste je trajalo oko pola sata, a bila je guzva.
Mozda je malo opsirnije ali se nadam da ce pomoci onima koji dolaze u Chicago i Illinois.
04.06.2010. - stigla u KCC
30.08.2010. - stigla druga koverta
02.10.2010. - uradjen lekarski
19.10.2010. - VISA GRANTED
20.10.2010. - VIZA U PASOSU

U CHICAGO-u od 20.01.2011...
Reply With Quote