[QUOTE=Gugly;20655]Jos jedna nedoumica kod mene.. U vezi sa pozivnim pismom, mail-om ili kako vec..
Da li je zaista dovoljno poneti samo odstampani e-mail?! Meni to zvuci malo neozbiljno, pogotovu sto mail nije bas official..Mozes da ga posaljes sam sebi, ili ko god 'oce odakle god 'oce..? :)
Jedan moj prijatelj je poneo fax pisamce, koje se tretira kao original, gde ga neki rodjak zove kod sebe i salje garancije..(Doduse nisam siguran da li je pre slanja faxa isti dokument overio u nekoj kanclelariji or something)..A drugi primerak je rodjak poslao u ambasadi na njegov case number..(Da li je tamo iko to citao, ni on nema pojma)
NAJBITNIJA STVAR koja me zanima:
Ja sam mislio da meni to pozivno pismo posalje najbolja drugarica koja zivi u NY vec nekih 8 godina..Ali...Stvar stoji ovako, ona je prvo otisla kao turista, pa ostala u ilegali par godina, a zatim se udala za Amera, sa kojim zivi i sada, dobila je GC pre 3 godine, i vec 2 leta za redom dolazi u posetu svojima u Srbiju..I btw. bas lepo zive u NY, i na super mestu..
I mene zanima, da li bih ja mogao da se oslonim na nju, tj. na pismo sa potpisom njenog muza i nje? Plasim se da bi mozda mogli da mi naprave frku oko te njene 'ilegalne' proslosti...m?
(Znam da je njena mladja sestra pre 3-4 godine dok je ova jos bila 'na crno', htela da joj dodje u posetu, ali kad su ambasadi saznali na koga se poziva, otprilike su ih istog trenutka izbacili iz kancelarije.. :/ )[/QUOTE]
Sto se mene tice i mog slucaja ja imao samo najjobicniji e-mail poslat od prijatelja koji je vec bio ovde, nikakva garantna pisma nisam imao. Ja tako prosao bez problema i nisu mi pravili nikakve probleme oko toga, sada opet mozda zavisi od slucaja do slucaja.