View Single Post
Staro 19.05.2008, 17:45
srdjevic's Avatar
srdjevic srdjevic je offline
Administrator

Datum prijave: 19.05.2005
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Nepromenjeno

Evo da i ja kažem svoje iskustvo... Nije neko, ali je poučno.

[B]U svakom slučaju, valja srediti zube pred odlazak (snimanje svih zuba, sređivanje svakog "načetog", itd itd), ako ništa drugo![/B]

Ja sam ovde za prvu priliku imao strica kod kog sam došao (sam), a kako sam imao 25 (volu rep i te munje), nisam se bavio tom temom ni najmanje... :rolleyes:

Pretpostavljam da naše osiguranje ništa ovde ne bi vredelo (ili biste pak dobili dno dna uslugu u javnim bolnicama)... Valja se raspitati... :mad:

Vrlo brzo po dolasku, okrnjio sam zub. Kako mi je u istom živac već bio mrtav (ubio ga NS doca), jeo sam na drugu stranu. :D No, kako to Marfi uredi, rokn'o sam i drugi ubrzo.... :eek:

Na svu sreću, stric ima našu komšinicu hrvaticu koja im radi zube, a kako sam do tada već bio zaposlen mesec dana (moja firma je tada davala beneficije tek posle 3, odnosno re-evaluation-a), žena mi je učinila uslugu i prihvatila me, pa da kasnije navede da me je odradila, kad mi osiguranje već uleti... Platio sam svega 50tak kinti po zubu... :D

Dakle, ja sam imao ludu sreću! Ovde je zdravstvo preskupo (odma' se razboliš opet kad dobiješ račun), tako da na to treba misliti. Takođe, treba imati "ljude", tj. znati naših. Naši će biti dobri pa pomoći (ima nas u svim branšama), ako vide da ste normalni, i da niste mufljuz, da imate preporuku, itd itd itd.... valjda. :rolleyes: