Pozdrav Cindarella, svako dobro i da budete zdravi, prezdravi!
Evo i ja da kazem moje skromno iskustvo i misljenje: za SSN se ceka recimo minimum mesec dana, plus dok se sredi i GC, recimo da prodje u najboljem slucaju mesec i po dana da dodju svi papiri u ruke....U tom periodu da se nadje i posao, minimum probni rad (ukoliko se radi o poslu za stalno) je mesec dana, negde tri, negde sest meseci. Kad se dobiju benefits, od firme do firme zavisi o kojoj vrsti zdravstvenog se radi, tj. sta je pokriveno, ako nisi zadovoljan ponudjenim koje firma nudi, mozda ces morati da uplacujes dodatno zdravsteno....za clanove porodice se benefits dobijaju kasnije (u nekim slucajevima idu tek posle 15 meseci...)...Plus ima puno poslova gde se placa malo vise npr. jer nose sa sobom odredjeni stepen opasnosti, ali se benefits nudi tek posle ko zna koliko meseci....Ja razumem da je vama najveca briga zdravstveno za bebu, ali sto se tice zdravstvenog za bebu, mislim da ako zelite od pocetka zdravstveno za bebu, to ce morati da bude nesto preko prijatelja i tako te stvari, jer nema sanse da se dobiju benefits preko posla za clanove porodice brzo, cak i da se ostane za stalno odmah na prvom poslu....znaci sto se tice bebe, prijatelji, kao sto je rekao Milosh, bice od najvece pomoci...ja cu jos da se raspitam da li moze nesto ovde da se uplacuje preko nekog vida privatnog zdravstvenog osiguranja za bebu....
Zelim vam sve najboje i da se cujemo i vidimo...i da budemo svi zdravi prezdravi...
Pozdrav!
|