View Single Post
Staro 20.05.2008, 01:04
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: US
Nepromenjeno

Evo odgovora od gospodje kod koje zivim trenutno, koja je inace po profesiji RN (registrovana medicinska sestra - specijalizacija na psihijatriji) i koja mi je puno pomogla, zajedno sa mnogim drugim nasim ljudima ovde u Indianapolisu, koje sve ovim putem puno pozdravljam:
1) U New Yorku (kao i u svim drugim gradova u USA), postoje bolnice koje moraju da lece sve ljude - neovisno da li imaju ili nemaju insurance. U Indianapolisu takva bolnica se nalazi na Campusu - gde je i faks, te je super organizovana i pruza izvanrednu pomoc, neovisno da li se ima ili se nema insurance - koje je povezano sa zdravstvenim osiguranjem. Ova bolnica zivi od grantova, tako da je super opremljena i pruza izvanrednu pomoc besplatno...Znaci takve bolnice postoje svuda, to je ako se razbolite (daleko bilo) bilo vi ili beba...
2) Postoje mnogi programi koji stite majke i bebe - jedan od njih je i program koji se zove WIC - Zastita majki i dece - i taj program se primenjuje u okviru mnogih bolnica. Za New York ja sam samo ubacila u google pretrazivac WIC PROGRAMS NEW YORK CITY - i izasla je lista ogromna sa bolnicama koje imaju ovaj program...takodje tu je i Public Health Solutions - [url]http://www.healthsolutions.org/s1c2.cfm?about=157[/url], zatim je tu i [url]www.cityofpassaic.com/Human%20Services/WIC.htm[/url].... preko tih programa mogli bi da se prate razvoj bebe, davanje vakcina i ostale stvari neovisno od osiguranja ili ne..
3) Postoje mogucnosti privatnog zdravstvenog osiguranja, ali bice minimum 200 - 300 dollara mesecno ....
4) Preporuka: idi u Srpsku pravoslavnu crkvu, upoznaj se sa nasim svestenikom, ljudima, oni ce svakako znati mnogo stosta vezano za New York - meni su mnogo pomogli ovde u Indianapolisu (doduse moj brat je odranije poznavao svestenika u Indianapolisu) ali svakako ce ti biti od velike pomoci.

Za sada toliko....puno pozdrava i sve najbolje!