[quote=steficacvek;20898]Za jednu osobu 2500$ je sasvim dovoljno za normalan, cak i fin zivot. Ni hrana nije toliko skupa, ako si voljan da manje jedes vani, vise kuhas mozes puno da ustedis. Dosta su pale i cijene apartmana, tako da mislim da za 1000$ mozes i da biras skuplje i bolje dijelove Valley (Phoenix i ostali gradici okolo). Kao sto je dreadnot rekao, na javni prijevoz ni ne racunaj. Ako imas ludu srecu da zivis na liniji koja ide od tvoje kuce do posla onda je super. Ali javni prevoz je prilicno nepouzdan i los. U downtown su napravili tramvaj i dosta ljudi koji rade u downtown ga koriste ali opet dovezu se autom do stanice i onda idu u tramvaj. Za izlaske, nocni zivot, zabavu, kupovinu, nabavku ... ni ne racunaj na autobus. Sto se tice auta recimo mi smo kupili Ford Focus 2001 godiste za 1700$. Focus mozes naci od 1500 do 4000 zavisno od godista i stanja. Ja mislim da je to jako dobar deal. Kao i sa svim, ako imas vise para, kupujes novije i bolje. Moj savjet je samo da kupis nesto za kes, a ne kod auto dealers jer se to nikako ne isplati za nove imigrante pogotovo.
A kako to funkcionra s ovim manjim gradovima što se spominju oko Phoenixa, oni su prilično blizu Mesa, Scottsdale... da li se isplati recimo i tamo gledati posao?
Što je sa stopom zločina i kako to funkcionira. Dosta se sama Arizona spominje u negativnom smislu. Da li ovisi o kvartu u kojem se živi pa se te stvari ne primjećuju? Kakva su iskustva s time?
|