View Single Post
Staro 16.02.2011, 21:16
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
US lokacija: San Francisco Bay
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ZeljkoUSA Prikaz poruke
Uopste se ne slazem sa tobom... Ja bi, takodje, pobegao od takvih stvari, ali to nema nikakve veze sa nacionalnim identitetom. Americka imigracija u doba Tita je bezala od nekih drugih stvari koje nikakve veze sa ovim nemaju. Ne bezi se tu od naroda i svog porekla...

To je bezanje od drustva koje promovise vrednosti koje ti ne zelis... Takodje, imam prijatelje u USA koji su pobegli od slicnih stvari, a zive vrlo kvalitetno i srecni su sto im to nisu teme koje ovde nametnute na dnevnom nivou, a koga briga za park, parking, obrazovanje, nauku, mlade,...

Samo da napomenem da ti isti ljudi slave slavu, idu u crkvu, uce decu ko su i odakle su...
Ajde da se i ja slozim i sa Zeljkom i sa Dreamerns-om. Cudna je to stvar sa nama Srbima a i sa nasom "zvanicnom" nacionalnom aktivnoscu u inostranstvu. I dok sam ziveo u Nemackoj i sada u Madjarskoj, postoji TV program za nacionalne manjine koje prave razne nacije. Neke daju informacije iz zivota, iz raznih sfera, da ih sad ne pominjem, recimo hrvatski program je brate zanimljiv, uvek ima nesto drugacije, a nas, srpski - danas smo igrali kolo ovde, sutra ce kulturno umetnicko drustvo nastupiti onde...covece nista osim igranja i kola?! Cak sam pokusao da se ukljucim u rad na TV-u u tom nasem programu, al mi nisu dali da izadjem iz teme, niti mi je ikao mogao reci zasto - to je programska sema.. Ok, dovidjenja....

Jedna nasa devojka me molila da joj nadjem neki posao jer joj "prigustilo" sa parama, i ja joj u medjuvremenu dam da sedi u mom stanu i cuva mi kuce dve nedelje dok sam ja na letovanju, za bas lepe pare, obzirom na posao, zahvalna bog zna kako...Kad sam se vratio, platio joj, ode ona, dodje telefonski racun...sine, ona zvala ceo svet nakrkala mi racun sedi pa placi. I naravno da je nikad vise nisam video...
Drugi mi trazio pare na zajam, kad sam mu dao da potpise ugovor u kome kaze ako ne vratis na vreme, placas duple zatezne kamate, on se uvredio i otisao...A uopste nisam bio ozbiljan, samo sam hteo da vidim kako ce da reaguje.

Ne, cudna smo mi sorta jedni drugima, ali smo prilicno dobri sa i za sve ostale...