View Single Post
Staro 18.02.2011, 00:15
Mv2Player's Avatar
Mv2Player Mv2Player je offline
Član

Datum prijave: 01.06.2010
YU lokacija: Srbija
Exclamation USAFIS (za Petronija i ostale neupucene)

Petronije, nisi trebao da se petljas sa njima (USAFIS agencijom) ali sta je tu je. Oni koriste neki "speed commercial english" namerno, zato sto znaju sa kim imaju posla. I poenta i jeste da sto manje razumes, te da ti izvuku sto vise para. Sto se tice njihove legalnosti ne brini posto je agencija LEGALNA ali ni USAFIS ni bilo koja druga aganecija na svetu NEMA legalno odobrenje od VLADE AMERIKE da rade to sto rade. To sto nemaju odobrenje, ne znaci da nije legalno i da je lose. Evo kako funkcionise:

Uzmi kod nas primer LOTTO lutrije. Loto mogu da igraju svi i placa se npr. 20 din. po tiketu. Sad zamisli nekog ko bi voleo da igra loto ali iz raznih raloga ne moze ici i uplatiti tiket. E sad, nije zabranjeno otvoriti agenciju i nuditi tim ljudima da odigraju lotto preko te agencije. Znaci reklama : "Svi koji ne mogu (ili ne umeju) licno odigrati loto mogu da nas pozovu telefonom i da mi, odigramo zeljenu kombinaciju za vas, ali po ceni od 30 din po tiketu". Covek lepo pozove, kaze odigrajte mi brojeve taj, taj i taj i plati im 20 din za tiket + 10 dinara za uslugu igranja od kuce i to je ukupno 30 din. Oni lepo odigraju i ako covek dobije kombinaciju ode u tu agenciju po svoj loto tiket kako bi podigao nagradu. E, tu je sada glavna fora. Agencija ce mu dati njegov dobitni tiket koji su oni odigrali za njega, ALI ako od njih nesto kupi. Ali ako on nece nista da kupi od njih onda nastaju problemi. Vaznost tiketa je recimo 30 dana i to znas ti, a zna i agencija. Oni ce ti dati tvoj tiket odmah prvog dana kad saznas da je tvoj tiket dobio ako od njih odmah kupis to sto traze, i ti ces otici i podici novac kod narodne lutrije i sve je ok. Ali, ako kojim slucajem ne kupis od njih to sto traze, onda ce ti tvoj tiket dati 29-tog dana u 23:59h pa sad dal ces ti stici ili ne da podignes novac to je tvoj problem ali niko nije preksrsio zakon.

Ja ne znam sta si "dogovarao" sa njima ali moras naci nekog ko dobro zna engleski a pri tom UME da se pogadja (bukvalno kao na pijaci) i onda da ti napravi najjeftiniju kombinaciju. Moraces da ih zoves (najbolje kupi skype kredit ili tako nesto) i da sve razjasnis (budi ljubazan). Moras znati i da se svaki razgovor snima i da to sto ti nisi razumeo je tvoj problem ali da postoji snimljeno gde su te oni "pitali" jel hoces to i to i gde si im ti reko "Yes", a takodje mozda imaju i tvoj potpis (ako su ti trazili da potpises i posaljes im postom ili emailom). Brojeve telefona USAFIS mozes naci na njihovom zvanicnom sajtu na linku: http://www.usafis.org/helpdesk/support/ a ja sam ih zvao na Help Center No: +18667377193. Budi siguran da ti USAFIS agencija, maja meseca nece dati Conformation Number (u slucaju da na lutriji budes izvucen) dok im ne platis to na sta si "pristao". Bez tog broja (Conformation Number) neces moci da napravis nista u vezi green card. O ovome je bilo reci na ovogodisnjoj promociji lutrije u Srbiji a svodilo se na to da posto ce lutrija od ove godine ici u elektronskoj formi stvari ce funkcionisati ovako:

Neko odigra za tebe (npr. usafis) on dobija tvoj Conformation Number (jedinstveni broj za svakog lutrijasa koji ako ne zapises ili odstampas PRILIKOM PRIJAVE NA LUTRIJU neces moci vise dobiti). Prvog maja ides na zvanican sajt lutrije i UKUCAS taj broj u polje za proveru da vidis da li si izvucen (onaj koji te je prijavio na lutriju IMA tvoj Conformation Number i NECE TI GA DATI dok maja meseca ne proveri dal si izvucen). Ako ti (ili tom ko je igrao za tebe) zvanican sajt 1.maja potvrdi da SI IZVUCEN, dobices novu vrstu broja - CASE NUMBER sa daljim uputstvom (na email koji navedes a koji ce ako igras preko posrednika, taj neko PREPRAVITI i staviti SVOJ email), i tog sekunda "komjuterski sistem" u Kentakiju ce registrovati DA SI OBAVESTEN o dobitku lutrije, da si dobio Case number i oni vise nemaju NIKAKVE obaveze prema tebi. Mozes ti koliko hoces da zoves KCC i da kazes kako nisi ti igrao i kako drugi ima tvoj broj,i kako to nije tvoja email adresa... ali bez i jednog od ova dva broja neces moci nista da napravis.

Ja sam se JEDVA raspravio sa usafis i JEDVA dobio kovertu nazad (sa mesec dana zakasnjenja) bez da im kupim bilo sta iz sirokog asortimana gluposti po cenama od 80$ (emigraciona biblija u PDF formatu do neverovatnih 2000$ (organizovan docek na aerodromu u USA). Zvali su me 3-4 puta dnevno i to uvek novi agent prodaje koji se pravi da nema pojma o svom prethodniku koji me je zvao pa ce mi zato on "objasniti" sta i kako. Ono sto su verovatno sada promenili u nacinu "poslovanja" (neproverena informacija i ovo je moje licno misljenje) je da su negde U STARTU uveli novinu da ti "pristajes" na sledece:

Ukoliko budem izvucen na lutriji, ja pristajem da cu od agencije USAFIS kupiti to i to po ceni toj i toj i tek kada to kupim i platim onda je USAFIS agencija duzna da mi poslalje moj "dobitni tiket" (Conformation Number).

Sto se tice Kreditne kartice ne znam sta da ti kazem. USAFIS sigurno nece zloupotrebiti i ukrasti ti novac sa kartice ali ce ti sigurno skinuti novce za onoliko za koliko ste se dogovorili,a malo je nezgodno, posto ti nisi razumeo sta ste se tacno dogovorili. Sto se tice igranja lutrije u tvoje ime u to budi siguran da su profesionalno odradili i da si u "bubnju" ako si im poslao sliku, a ako nisi, nece odigrati i odlozice iganje u tvoje ime za onu godinu kad im budes poslao sliku (pri tom ce ti stalno slati email kao podsetnik da im fali jos tvoja slika kako bi te uspesno prijavili.
22.06.2010. - Primili 1. kovertu u KCC
14.10.2010. - Poslali 2. kovertu iz KCC
01.11.2010. - Primio 2.kovertu
XX.XX.2010. - Intervju
XX.XX.2011. - Viza
Reply With Quote