Citat:
Prvobitno poslao korisnik steficacvek
a kad stavis tacnu adresu, jel mozes da se predomislis kasnije i hoces da odes negdje drugo ili je to to?
|
Naravno...npr. jedna adresa moze da se stavi kad se popunjava prva koverta (ili N/A), druga adresa moze da ide u ambasadu ( ili N/A), - ali bi bilo dobro da se nadje nekakva adresa za intervju, kad se dobije viza, na paketu dokumentacije koja se dobija u ambasadi i donosi u USA stoji adresa koja je data (npr. u ambasadi), ali imaju se 6 meseci da se udje, tako da moze da se udje gde god bilo u USA, ne samo na istoj adresi, istom gradu ili istom statu, nego bilo gde u USA. Kad se dodje na aerodrom, predaju se dokumenti, daje se nova adresa (znaci tada bi trebali da imate adresu gde idete, kad ste vec sleteli u odredjeni grad). Ova adresa je mnogo vaznija vama nego njima, jer na tu adresu stizu SSN i GC (znaci pouzdana, ne mora da bude adresa gde vi stanujete, ali bi trebalo da je u istom gradu). Ukoliko se odluci da se promeni adresa pre dobijanja SSN i GC, mora da se prijavi na vreme, ali je moguce da se onda i sam proces dobijanja istih dokumenata oduzuje...moja preporuka je da se saceka dolazak SSN i GC na postojecoj adresi, te onda da se ide dalje....ako se ima u planu naravno...Za promenu adrese nakon dobijanja GC i SSN, postoje formulari koji se popune free on line i posalju on line i postom - za USCIS se popunjava obrazac AR-11 - free i salje se on line, nalazi se na adresi -
http://www.uscis.gov/portal/site/usc...0045f3d6a1RCRD
Sto se tice Social security administracije, ako se prima socijalna pomoc, promena adrese se radi on line, preko sajta Social security services. Ako se ne prima socijalna pomoc, popunjava se obrazac za IRS -
http://www.irs.gov/ - obrazac je 8822, salje se obicnom postom na adresu koja se nalazi u objasnjenjima prilikom popunjavanja obrasca.
Ovo se naravno odnosi ako se adresa menja iz stata u state. Mislim da je isto i ako se radi promena iz grada u grad.
Puno pozdrava i nadam se da je ovo pomoglo.