View Single Post
Staro 31.03.2011, 13:09
aco aco je offline
Član

Datum prijave: 30.05.2010
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Cacak
Nepromenjeno

[QUOTE=Gugly;21609]Moj intervju u ambasadi prosao prilicno kul. Ujutru bio tamo u 8:30, a u 11:15 sve bilo gotovo. Inace, bio sam jedini toga dana koji je dosao za iseljenicku vizu.

Procedura na ulazu: skeneranje torbe, skidane kajsa i odlaganje metalnih predmeta..U hodniku ka cekaonici (podrumu) te sa zida gledaju Obama i Hilari ;) Tu negde u staklenoj kabini je bio i neki vojnik u amerskoj braon uniformi sa belom shapkom, koji je izgledao ko da ima 17 godina..:)

Prozivali me 4 puta. Prvi put u kabinu da predam dokumenta. Onda sam bio na pauzi napolju jedno sat i nesto..Posle me pozvali da platim na jedan salter..Potom da mi uzmu otiske na drugi, i na kraju kratak intervju u kabini br. 8, istoj gde sam ranije predao dokumenta.
Od dokumenata sam imao samo ono sto pise na sajtu (nisam nosio drzavljanstvo). I dodao sam jedino ono uverenje iz suda da se ne vodi sudski proces protiv mene, i neformalni odstampani e-mail od drugarice iz SAD, sa adresom na kojoj cu biti.
Potrebne su jos i 2 fotografije, 819 dolara i pasos.
Nisam nosio nikakve overene kopije! Imao sam samo kopije diploma i svedocanstava iz skole (neoverene). Zadrzali su na kraju kopiju diplome iz gimnazije, i zadrzali su kod sebe jos i izvod iz m.k.r. i ona uverenja iz policije, suda, i vojnog odseka (originale, koje sam jedino i poneo).
Intervju bio kratak, i standardan..Sve kao sto su ljudi i ranije pominjali. S tim sto je pored Amerikanca, s druge strane stakla bio prisutan i nas covek, sluzbenik, vrlo fin i ljubazan gospodin (kome sam na pocetku predao dokumenta). Inace obojcu sam video u American corner-u u oktobru na prezentaciji lutrije. Cool su skroz!
Dan posle intervjua dosao po vizu i onaj koverat, u 15h. Tu sam cekao jedno 45 min da zavrse sve, nije bilo nikog od ljudi u cekaonici, pa bilo malo dosadno..Blenuo sam u TV.

Vizirani pasos mi je predao ponovo onaj isti nas gospodin iz imigracionog odeljenja, i na moje pitanje odgovorio da ne moram kad ulazim u SAD nositi sa sobom onaj snimak pluca i kopiju lista vakcinacije koje su mi dali na lekarskom pregledu. (Cini mi se da je neko ovde napisao da je to obavezno) Izgleda da je sve sto treba vec u onom zutom kovertu koji svakako moras da nosis uz pasos!

Sve u svemu, celo muvanje po ambasadi mi je bilo prilicno zanimljivo iskustvo..Tim pre sto nisam nikada ranije ulazio u ovu mini tvrdjavu, a vise puta sam u zivotu prolazeci pored pomislio: da li cu ja ikada ulaziti ovde?..:) Kad ono, medjutim..
Imam 6 meseci fore da zapalim u USA! :)[/QUOTE]

- zadrzali ti izvod iz MKR i uzeli dve slike.. a meni vratili MKR a slike nisu ni uzimali. Kako nema pravila, zato najbolje sve poneti, pa i te dve slike oko kojih se dosta raspravljalo trebaju li u ambasadi.

CESTITKE [B]Gugly[/B] i sve najbolje ti zelim :beer::beer::beer: