Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bode
Proslog cetvrtka sam stigao u Chicago. Imigraciono i kontrolu prosao za manje od 10 minuta i izasao sa aerodroma. Adresu sam napisao onu koju mi je drug poslao i tako upisao na aerodromu. Kad smo stigli kod njega tek sam onda primetio da sam upisao 704, a on stanuje u 604. Poludeo sam. Ispostavilo se da mi je on jos pre par meseci greskom napisao taj broj a ispravku mi nije poslao. Ja dok sam bio u Srbiji nisam ni proveravao podatak tako da nisam ni znao da sam pogresio.
Sutradan po dolasku pozvao sam odmah USCIS da prijavim pogresnu adresu na koju stize GC. Procedura je sledeca: oni salju welcome letter i GC na datu adresu i kako ja ne zivim tamo to se automatski vraca. Sve to traje mesec dana i onda moram opet da zovem i da dam pravu adresu na koju da posalju. A posto imam SSN ali sa pecatom da mogu da radim samo sa INS odobrenjem, mogu da dobijem novu karticu tek kad dodjem sa GC i vide da je sve Ok. Posto se meni zurilo da uzmem njihovu dozvolu da bih krenuo u skolu za kamion morao sam da resavam drugacije dokaz o zivljenju na datoj adresi. O tome sam pisao u temi http://www.zelenalutrija.com/forum/s...p?t=29&page=15 tako da kome treba neka procita.
Sad u nove pobede, sa njihovom ID, a GC kad stigne, stigne.

|
Ja sam stigao u Chicago 15.03 2011. na aerodromu su mi uzeli otiske prstiju i poslali na poseban salter gde su mi uzeli zuti koverat, i dao ponovo sam otisak prsta i potpisao se (sve dva puta). Vratili mi pasos i pustili da izadjem sa aerodroma. U SSA ofisu su mi rekli da dodjem kod njih kad dobijem GC. A ja sam prekjuce dobio dva pisma na kojima je adresa 01,04 da je primnjena moja dokumentacija i da su cekati jos mesec dana . Da li je ovo normalna procedura ili treba da se ponovo vratim u SS-ofis i tarazim da mi izdaju SSN na osnovu pecata u pasosu a GC kad stigne stigla je. ??