View Single Post
Staro 15.04.2011, 18:48
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
US lokacija: San Francisco Bay
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot Prikaz poruke
Koliko ja znam i kapiram, obavezno je da imas SSN (sto i nije problem, relativno brzo stize, meni za 7 dana), jer ti je vozacka jedini dokumetn kojim se identifikujes malte ne svuda. Obratite paznju - samo kada vadite, produzavate ili menjate vozacku, morate da pokazete i zelenu kartu, dakle u DMV-u vam treba zelena za vozacku, a svuda drugo vozacka. Znam sigurno za Wisconsin da vam treba dokaz da ste rezident da biste uopste mogli da polazete vozacki, a to znaci utilities na vase ime, bankovni racun koji je aktivan barem mesec dana i sl. Bankovni racun ne mozete da otvorite bez SSN-a, kao ni da prebacite utilities na svoje ime. Dakle dok se to ne resi, tj. dok ne stigne SSN, ne postojite. Onda pocnete polako da postojite, ali jos uvek ne dovoljno. Kad stigne prvi izvestaj iz banke da ste mesec dana raspolagali sredstvima ili platite prvi racun za struju i sl., paravac u DMV na polaganje i dokazivanje da ste rezident (naravno, uz pasos i zelenu kartu). Tek tada postajete ziva osoba u sistemu :-)))
Mi smo imali dosta petljancija dok sve nije doslo na svioje mesto, sistem relativno dobro funkcionise za njihove pojmove i slucajeve, ali kad dodje neko sa strane i treba da upadne u sistem po prvi put, obicno niko od najnizih sluzbenika na salterima ne zna tacnu proceduru i napravi barem neku gresku koju kasnije treba ispravljati... a to znaci dodatno odlaganje i cekanje.
Ja sam vozio dobra dva meseca na staru vozacku, cak me je jednom legitimisao pandur i preporucio da sto pre polozim, ali je sve proslo OK kada sam mu objasnio da cekam rezidency da bih mogao da polazem.
Hvala puno na odgovoru!
Dakle nema sanse da izvedem neku mahinaciju u toku mesec dana koliko cu prvo ostati u CA. Znaci ostaje za kad se vratim....negde u Avgustu-Septembru, pre pocetka skolske godine. Ma nema veze, vozicu kao sto si i ti, sto sam ja bolji od tebe?