View Single Post
Staro 19.04.2011, 23:41
kaneolopa kaneolopa je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.02.2009
US lokacija: SF Bay
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Orange Prikaz poruke
Ovo sto smo mi koristili su bili sigurno cashiers check, da li mi to zovemo i privremeni cek ili su to dve razlicite stvari ne znam. Na ovom ceku je secam se duznik bila banka a ne mi, s tim sto banka vec ima nas novac kod sebe ali nam racuni nisu jos aktivni za e-banking - tako sam ja to razumela (sa tim cekom smo uspeli da kupimo polovna kola drugi dan). Mozda ja brkam loncice.... Ali dobro generalno ovaj nas slucaj znaci nije pravilo i ne mora sve da traje 2-3 nedelje, i ovo sa karticama je super resenje .
Cashier check definicija, a privremeni cek ili privremena chekovna knjizica su oni cekovi bez imena u zaglavlju (sa kucama, macama i tigricima) i sluze za ucenje dece, novopristiglih itd... kako da ispisu isti. Privremeni cek uglavnom niko ne prima, mozda mama i tata prime, a cashier chekck uglavnom svi primaju jer su naslovljeni sa imenom osobe koja ih koristi i koja ce ih unovciti odstampani u banci. Banka uglavnom naplacuje ovu uslugu.
Da ponovo napisemo, mozete koristiti
Money order (uglavnom se to radi za do 1000 dolara) - izdaju ih podjednako i money exchange office i banke
Cashier check (uglavnom preko 1000 dolara) - Uglavnom ih banke izdaju
Ako nekome treba malko vise jos objasnjenja ima toga jos ovde

Last edited by kaneolopa; 19.04.2011 at 23:52.
Reply With Quote