View Single Post
Staro 20.04.2011, 00:47
miroslav chicago miroslav chicago je offline
Član

Datum prijave: 09.04.2011
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno SSN i Vozacka dozvola

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kaneolopa Prikaz poruke
Mislim da se za razliku od Wiskonsena i ostalih manjih sredina ceka i krace vreme na taj SSN, u Chicago-u je meni trebalo 2 nedelje, nazalost mislim da sto je veca populacija to je duze vreme cekanja na SSN, ali takodje i od drzave do drzave i county-ja do okruga zavisi za koje vreme ces dobiti SSN. Definitivno je da ne mozes dobiti vozacku bes istoga, ali mislim da je manje vise univerzalno po svim drzavama da otvorish racun bez istog.
A meni su u SSA u Chicago-u na lokaciji Lawrence&Damen, trazili da prvo sacekam da dobijem GC pa tek onda da dodjem kod njih. Kada sam dobio GC, posle 20-tak dana, otisao sam u SSA i popunio obrazac, pokazao Pasos i GC i tek onda su me procesuirali. Posle sedam dana sam dobio i SSN. Imam utisak da se i u samom Chicago-u razlikuje, od mesta do mesta (SSA) kako ce se sluzbenici u administraciji postaviti prema vama. Moguce je da se pokusa sledece: ako se nekome zaista zuri da dobije SSN i sto pre pocne da radi (a tu nas je vecina) treba da odmah po dolasku u Chicago , koliko sutradan, podje u najblizi SSA (Social Security Administration - ofise) i pokusa da se prijavi samo sa Pasosem i vizom u njemu. Ako to ne uspe u tom ofice-u(kancelariji) treba pokusati u sledecem i tako redom. Ako svugde dobije isti odgovor, tj. da treba da saceka da dobije GC (Green card-Zelenu kartu) pa tek onda da dodje kod njih - onda to tako treba i uraditi.
Sad bi trebalo i vozacku da vadim.
Kako je najbrze?
Zna li neko?
Reply With Quote